Partit dur, victòria important (59-66)

07/02/2020

València Basket aconsegueix la victòria en un partit duríssim en el qual mai es va trobar còmode però que va acabar traient gràcies al seu millor ofici en la recta final.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Marinkovic va ficar la primera del partit però Monroe i Barthel van contestar per a posar per damunt al quadre alemany abans d'un ganxo de Dubljevic. Monroe i Lucic van estirar la renda local fins al 9-4 abans d'un triple de Marinkovic i un mat de Ndour a passada de Colom per a empatar-ho. Una cistella amb addicional de Vanja i un encert des de la mitjana distància de Abalde van ampliar el parcial a 0-10 fins que el va tallar Zipser per al 11-14 al pas pel minut 7. La defensa taronja amb un tap, un robatori i provocant pèrdues aguantava el resultat malgrat les fallades en atac fins que Lessort va convertir des del tir lliure. Tobey va trencar la sequera des de la línia de personal però es va deixar un dels tirs i el partit es va anar amb 13-15 al final del primer acte.

Zipser ho va empatar amb un mat en transició i encara que l'equip taronja treia personals, no aconseguia anotar i Djedovic i Sisko van posar el 19-15 perquè Ponsarnau parara el partit a sis i mig del descans. Dubljevic va tallar el parcial en contra amb un ganxo i Djedovic va convertir baix l’anella després de l'estratègia de fons. La xicoteta societat Colom-Dubi va produir però Monroe va encadenar tres punts i Zipser va anotar després de rebot ofensiu per a posar el 26-19. L'equip taronja no trobava res en atac i Djedovic va ampliar el desavantatge a nou abans d'un ganxo de Dubljevic, que era l'únic que aconseguia anotar fins que Tobey va clavar un triple per a retallar a quatre. Un palmeig de Monroe després d'una jugada enrevessada manava el partit al descans amb 30-24.

Marinkovic va obrir la segona meitat amb un encert de dos llunyà i després de la defensa i el rebot ofensiu, San Emeterio va clavar el tercer triple taronja. I després de provocar la pèrdua, des de la cantonada, Ndour va ficar un altre triple per a donar-li la volta al marcador i provocar el temps mort local. Monroe va aconseguir anotar per a empatar-ho a 32 després d'un atac llarguíssim dels alemanys amb tres faltes taronges i Ndour va ficar el seu segon triple seguit abans d'una cistella de Djedovic. Koponen amb un triple li va donar de nou la volta al marcador, Abalde es va deixar un tir des de la personal i Monroe i Huestis van anotar baix l’anella perquè Jaume ho parara amb 41-36. Doornekamp va ficar el triple després d'una bona circulació i la falta en el rebot sobre Dubljevic li va donar llançaments des de la personal, anotant el segon. Zipser i Labeyrie van intercanviar tirs lliures i Doornekamp va ficar un nou triple, al qual va respondre Koponen amb un altre per a deixar el marcador en 46-45 amb deu minuts per jugar.

Abalde va obrir l'últim acte amb un triple, Zipser va ficar un des de la línia de personal i després de ficar-se en bonus amb més de set minuts per jugar, va haver-hi una falta de tres tirs sobre Koponen que va perdonar un per a tornar a posar a dalt als locals (49-48 min.33). Colom va assistir a Tobey per al mat, Lucic va ficar un triple i Colom va trobar de nou a Tobey per a empatar-ho amb un altre mat. Tobey va allargar el seu moment amb un triple per a set punts seguits que portava a Kostic a parar el partit amb tres de renda per a l'equip taronja a un poc menys de cinc minuts per al final. València Basket va encadenar dues bones defenses i Abalde va anotar a taula després de l'estratègia de fons. Tobey va robar la pilota i la transició va acabar amb un triple des de la cantonada de Doornekamp per a entrar amb huit d'avantatge en els últims tres minuts. Zipser va traure falta i va posar el 53-60 des del tir lliure. L'equip taronja va allargar el seu atac traient personals però no va aconseguir veure el cércol però va defensar bé la següent acció i el triple de Zipser no va entrar. Colom va pastar la pilota i al límit de la possessió va traure una falta que ja era de tirs. L'internacional espanyol no va fallar per a ampliar a nou la renda taronja abans d'una altra falta sobre Djedovic, que tampoc va perdonar. Sisko va furtar la pilota i va posar el 57-62 amb 49 segons per jugar. Un altre robatori alemany els va acostar a tres però Abalde va traure llarg per al mat de Doornekamp i el Bayern va perdre la següent pilota. Després de depassar el mediocampo, Colom va rebre personal i va certificar el triomf taronja des del tir lliure, que va acabar arribant per un resultat de 59-66.