Valencia Basket torna a fer historia i alcança els quarts de final de l’Eurocup (72-50)

26/02/2020

Han tornat a fer història. Les xiques del Valencia Basket van aconseguir de forma brillant els quarts de final de l'Eurocup Women en la seua primera participació, sent capaços no sols de mantindre la renda aconseguida en l'anada, sinó de superar també en la tornada a un combatiu Gernika a qui va castigar a base de triples en un autèntic partidaç.

L'acció començava en els pals, amb Milic i Meiya anotant els primers punts. Les basques començaven atacant l’anella taronja amb valentia, i les primeres diferències van ser visitants. Roundtree i Arrojo provocaven el primer temps mort de Rubén Burgos. Però el nivell defensiu de Gernika impedia la reacció, i les de Mario López es van acostar per primera vegada als 10 punts. Reisingerová s'encarregava d'evitar que els aconseguiren abans d'acabar el primer quart (12-19).

Colpejava primer la txeca també en el segon, però creixia Milic en la zona per a tornar la diferència a les visitants. Un triple de Rosó Buch portava novament la calma a la Fonteta. La catalana s'entonava i trobava a Jana Raman per a reduir la diferència. Intentava Roundtree mantindre a les seues dalt, però Buch castigava novament aconseguint l'empat després de molts minuts. La defensa taronja creixia i les sensacions en atac milloraven. Al descans, només dos punts deixaven Gernika per davant (29-31).

Arrojo i Ocete van tornar a fer creure els aficionats bascos desplaçats a la Fonteta en l'inici del tercer, però Joy Adams i Meiya Tirera encertaven des del perímetre per a frenar la dinàmica i tornar a igualar el marcador. No contentes amb això, Anna Gómez i Rosó Buch allargaven la festa del triple. Quatre consecutius de l'equip taronja per a posar-se per primera vegada per davant. Reaccionava Gernika a través d'Ocete, però dos nous triples taronja, amb Adams i Gómez repetint per a aconseguir els 6 en el quart, disparaven la diferència i complicaven molt la vida a un equip visitant molt tocat (49-42).

En el que era probablement el seu millor partit com taronja, Buch anotava el seu quart triple per a iniciar el quart definitiu i elevar a +20 la diferència del global. A partir d'ací la intensitat, la defensa i l'aparició de Queralt van fer la resta, i l'equip de Rubén Burgos i la Fonteta van poder disfrutar d'una victòria per al record.