Triple sobre la botzina per a caure en la pròrroga (81-83)

05/03/2020

Desenllaç final complicat per a València Basket que no va poder superar a AX Armani Exchange Milan en una pròrroga que va dominar de forma quasi completa, però que es va escapar amb un triple sobre la botzina de Vladimir Micov. Alberto Abalde va anotar 21 punts, secundat per Bojan Dubljevic amb 19.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Joan Sastre, Alberto Abalde, Maurice Ndour i Mike Tobey. El conjunt italià va començar encertat i es va posar 0-5 abans d'una pilota interior que Ndour va convertir en la primera cistella taronja. Micov i Moraschini van ampliar la renda visitant a set fins a cinc punts consecutius de Abalde i un triple de Dubljevic per a donar-li la volta al marcador. Crawford posava el 10-11 a quatre minuts per a acabar el primer quart però Ndour es va fabricar la cistella amb una acció individual i Gudaitis ho va empatar des del tir lliure. Gudaitis amb dues cistelles seguides van posar de nou per damunt als italians i Scola amb una safata en transició posaven el 12-19 al final del primer quart.

Crawford va pujar a nou la renda visitant abans d'un triple de San Emeterio i encara que Crawford li va replicar amb un altre, Abalde després de robatori i dos tirs lliures de Tobey després d'una bona transició van retallar i San Emeterio amb un tir per elevació ampliava el parcial fins a posar el 21-24. Un palmeig de Scola ho parava en 7-0 i Tarczewski i Gudaitis des del tir lliure van posar de nou set a dalt al AX Armani Exchange Milan abans que Ndour en transició rebentara el cércol amb un mat però un triple de Micov posava el 23-31. Dos tirs lliures de Dubljevic van trobar la resposta d'una acció individual de Sergio Rodríguez però el capità taronja es va fabricar xocant contra la pedra un 2+1 per a retallar a cinc. Tarczewski es va penjar després d'un error de la pressió valenciana i després va anotar un des de la personal per a manar el partit al descans amb 28-36.

Marinkovic va obrir la segona meitat amb una safata i Dubljevic va trobar a Ndour baix l’anella per a la canastra a taula. Sykes va convertir des de la mitjana distància però Colom va convertir el triple i després va recuperar la pilota per a convertir en transició i posar a un a l'equip taronja. Roll va clavar el triple per al 37-41 i encara que Colom va ficar un altre, Sergio Rodríguez també va encertar des de fora. Però San Emeterio va mantindre viu l'intercanvi de triples i després d'un intercanvi d'errors, Ndour va rebotejar en atac per a donar-li la volta al marcador i posar per davant al Valencia Basket (45-44 min.28). Scola en una acció discutida va tallar el parcial en contra i Tarczewski van retornar l'avantatge a l'equip italià encara que San Emeterio va ficar el tir lliure de la tècnica a Messina i després va trobar a Tobey baix l’anella per a la cistella per a deixar el marcador en empat a 48 amb deu minuts per jugar.

Sergio Rodríguez va ficar les dues primeres de l'últim acte i va assistir a Tarczewski per al alley-oop que tornava a pujar la renda italiana a sis punts amb el 48-54. Sastre va clavar el triple després d'una bona circulació i malgrat la cistella de Moraschini, Tobey va ficar un altre triple per a tornar a retallar a dos. Abalde primer ho va empatar i després va rebotejar en atac per a retornar l'avantatge al quadre taronja ficats ja en els últims cinc minuts. Roll ho va empatar a 58 amb un tir eixint de bloqueig i en les següents accions les defenses es van imposar als atacs per a entrar amb igualtat als últims tres minuts. Micov es va fabricar la safata i Abalde i Gudaitis van intercanviar faltes en atac i Colom no va encertar en el tir posterior, però si ho va fer Roll per a posar el 58-63 a un minut per al final. Després del temps mort, Abalde va atacar l’anella per a traure la canastra amb addicional, el tir italià no va entrar i Valencia Basket va tindre la seua bala. Va haver-hi falta sobre Dubljevic que no va perdonar des de la personal i Micov va anotar el tir per elevació per a deixar-li 7 segons a Valencia Basket amb 63-65. Abalde va convertir la safata per a tornar a empatar-ho i Sergio Rodríguez va fallar el tir final perquè el partit s'anara a la pròrroga.

Micov va anotar un tir lliure per a obrir el temps extra però Dubljevic va trobar a Ndour per a anotar amb una pilota penjada i després va traure la falta per a convertir dos des de la línia de personal. Roll va ficar el triple però Dubljevic li ho va retornar i després del robatori, Colom va trobar al capità taronja per al mat que posava cinc a dalt a l'equip taronja. Scola va rebre personal i no va perdonar des de la línia, però també va haver-hi personal sobre Dubljevic que va convertir els seus dos llançaments lliures. Scola va traure el tir per davall del braç de Ndour per a un 2+0 que posava el 76-73. La safata de Sastre va rebotar en el cércol i es va resistir a entrar, no el va fer el triple de Roll i Abalde es va fabricar el corredor al cércol per a la safata. Sergio Rodríguez va ficar el triple, va haver-hi falta ràpida sobre Abalde que va convertir els seus dos llançaments i de nou el Chacho va ficar la safata per al 80-78 amb 12 segons per jugar. De nou va haver-hi falta ràpida sobre Abalde, que només va anotar el primer i va haver-hi falta sobre Sergio Rodríguez, que no va perdonar. Amb 81-80 i 8 segons, va haver-hi personal sobre Colom, que va fallar els dos llançaments, l'equip italià va caçar el rebot i Micov va ficar el triple que va donar la victòria al AX Armani Exchange Milan per 81-83.