Comunicat Oficial de la acb

20/04/2020

Els clubs de la acb, reunits este dilluns en Assemblea de manera telemàtica, han acordat per unanimitat la ruta a seguir per a la represa de la competició, sempre condicionat a l'evolució de les mesures decretades per les autoritats sanitàries i a les màximes garanties de preservar la salut per a tots els jugadors, entrenadors, àrbitres i resta de participants.

 

De tal forma, els clubs han acordat per unanimitat els següents punts:

 

• Establir al costat de les autoritats competents un protocol sanitari per a la represa dels entrenaments i de la competició que garantisca la salut de tots els participants en la competició.

 

• Donar per finalitzada la Lliga Regular per causes de força major. En quedar pendent un terç de la competició, no es produiran descensos a la LEB Or.

 

• Decidir el títol de la Liga Endesa 2019-20 mitjançant una fase final que disputaran els 12 primers en la Lliga Regular, i que se celebraria en una seu única.

 

• En pròximes dates es designarà la seu on es disputarà esta fase final. La garantia del compliment de les directrius marcades per les autoritats sanitàries serà el primer criteri per a definir el lloc de celebració.

 

• A este efecte es fixa un mínim de tres setmanes de preparació abans de la represa de la competició.

 

• S'establix el 31 de maig com a data màxima per a, en funció de les mesures preses per les autoritats, decidir la disputa de la fase final o donar per conclosa la Liga Endesa 19-20.

 

• S'ha fixat el 10 de juliol com a màxim per a la finalització de la Liga Endesa 19-20.

 

• En el cas d'haver de donar per finalitzada definitivament la competició el 31 de maig, el títol de la Lliga Endesa quedaria desert.

 

 

Així serà la fase final per la Liga Endesa 2019-20

 

Els 12 primers classificats després de la jornada 23 de la Lliga Regular es mesuraran en una seu única per a disputar el títol de la Liga Endesa, en un desenllaç supeditat a l'evolució de l'emergència sanitària i a les màximes garanties per a la salut de tots els participants.

 

Els 12 conjunts s'agruparan en dos grups de sis equips, distribuïts en funció de la seua classificació en la Lliga Regular seguint el criteri de distribució equivalent al format de Playoff. Tots els equips disputaran cinc encontres, un contra cada rival del seu grup.

 

Els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en semifinals, i els vencedors disputaran la final, en tots dos casos a partit únic.

 

En total es disputaran 33 partits en un termini de dues setmanes.

 

Valoració d'Antonio Martín

 

“Volem compartir el dolor que vivim en la acb i en el si de tots els clubs pels terribles efectes provocats per la pandèmia, i molt especialment enviar una abraçada del món del bàsquet a les famílies que ho estan patint de manera directa. Tampoc volem oblidar un gran aplaudiment a tots els treballadors sanitaris i de tots els sectors que treballen diàriament per la salut i el benestar de tot el país”

 

“Vull agrair a tots els clubs la seua confiança i haver deixat de costat els seus interessos individuals buscant el bé comú de la acb”.

 

“S'ha acordat també per unanimitat el format que s'adequa millor a la difícil situació que ens trobem hui dia: una seu única que, seguint estrictes protocols per a assegurar les màximes garanties que dicten les autoritats sanitàries, puga resoldre el títol de la Liga Endesa en un termini de dues setmanes de competició. De cara a triar la seu estudiarem totes les propostes, prenent com primer criteri les garanties sanitàries”.

 

“La totalitat dels clubs, davant la impossibilitat de disputar un terç de la Lliga Regular, han entés que no han de produir-se descensos a la LEB Or”.

 

“Estem en permanent contacte i en sintonia amb el CSD, ja que per damunt de tot hi ha una cosa molt clara: la competició sol es reprendrà si existixen totes les garanties sanitàries per a jugadors, entrenadors, àrbitres i altres participants. Si això no és possible, donarem per finalitzada la temporada”.porada”.


TAGS: