Alberto Abalde: “Intente estar actiu i preparat per al que vinga” #EstoNOtienequePARAR

01/05/2020

Mentre el Club ja ha mostrat la seua voluntat que els jugadors es reincorporen als entrenaments en les nostres instal·lacions en les condicions i en el moment en el qual siga possible, l'aler Alberto Abalde, com la resta dels seus companys, manté la dinàmica d'entrenament en solitari que ha tingut les últimes setmanes. El jugador taronja reconeix que “he intentat tindre una rutina, alçar-me d'hora al matí i fer-ho ja al matí perquè si no em costa un poquet més. Fins ara ho he portat bastant bé, hi ha limitacions, d'espai sobretot, però intentant estar actiu, mantindre la forma tan bé com siga possible i estar preparat per al que vinga”

 

Amb la possibilitat de tornar a entrenar en pista en els pròxims dies i les dues competicions en les quals participa l'equip taronja buscant la fórmula per a acabar la temporada, Abalde assenyala que “la veritat és que és molt important tindre un objectiu a mitjà o curt termini perquè t'ajuda a tindre una motivació i saber que el que estàs fent és per a alguna cosa. En eixe aspecte ens ajuda anar tenint algunes informacions encara que està tot un poc en l'aire perquè tot depén de com evolucione el virus”

 

Pensant en eixe hipotètic retorn a la competició, Abalde reconeix que “serà complicat. Necessitarem un temps d'adaptació, per això és important ara mantindre'ns actius físicament, perquè després coste un poc menys. I mentalment seguir connectats. Ho estem intentant amb les aplicacions, connectant-nos fent videoconferències amb l'equip per a continuar parlant encara que no siga de coses específiques. No parlem de sistemes de joc ni del pròxim partit perquè no sabem quin serà. Però sí que intentar saber com estem, vore'ns les cares i parlar un poc de bàsquet, que ens ajuda a estar connectats en l'equip. I quan tornem, si tornem, que tot siga un poc més ràpid”

 

Preguntat sobre el que més enyora del bàsquet, Alberto ho té clar: “El que més trobe a faltar és el dia a dia. Tire molt a faltar alçar-me, anar a entrenar, vore als meus companys. No sols el que és el joc en sí, que per descomptat el tire molt de menys. Tirar a cistella, entrenar, jugar, les sensacions dels partits, la competició. Però també eixos moments de vestidor, d'estar en el fisio no tractant-nos sinó parlant de les nostres coses. Parlar amb els preparadors físics, amb la gent del Club. Això ho tire molt de menys i tinc moltes ganes de tornar ja”

 

En el temps en el qual no està entrenant, Abalde revela que “estic llegint molt, estic veient moltes sèries, com tothom. Intente no dedicar molt de temps a vore notícies perquè m’atabale un poc. Preferisc tindre la informació de com va la cosa una o dues vegades a la setmana màxim per a no tindre la ment en això i ocupar-la en altres coses. Llegint molt i veient sèries i pel·lícules”

 

Dins de les seues recomanacions d'oci per a estos dies, Alberto ens dóna diverses opcions: “He començat un llibre de Dan Brown que es diu “La Conspiració”, que com diu el seu nom va de conspiracions i operacions secretes i m'agraden molt eixos temes. I de sèries, ara tot el món del bàsquet està veient la de Michael Jordan i els Bulls, que està molt xula i m'està agradant molt. I recomanaria una altra de Netflix que es diu Kalifat, que va d'un atemptat del ISIS a Suècia i em va agradar molt. És un tema delicat i la sèrie impressiona, però la recomane”


TAGS: