València acollirà la Fase Final de la Liga Endesa 2019/20

27/05/2020

La ciutat de València acollirà la Fase Final de la Liga Endesa 2019/20, que es disputarà a la Fonteta amb un torneig que enfrontarà als 12 millors equips de la Lliga Regular en dues setmanes de competició. Una vegada estudiades les nou candidatures i informes mèdics externs, la acb ha seleccionat a València com a seu de la Fase Final de la Liga Endesa atenent principalment a criteris sanitaris i, en segona instància, d'allotjaments i instal·lacions esportives.

 

La acb ha confirmat d'esta manera el retorn de la Liga Endesa una vegada el govern ha autoritzat la represa de les lligues professionals i l'evolució de la pandèmia permet la disputa de la competició amb les majors garanties sanitàries per a la salut de tots els participants.

 

El conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga, ha volgut “agrair a la acb i als seus clubs que hagen triat València com a seu per a disputar la Fase Final de la Liga Endesa. Treballarem dur, juntament amb acb, per a convertir este final de temporada en un exemple organitzatiu a nivell global i contribuir al fet de que la nostra Lliga continue sent una referència internacional en tots els aspectes i per descomptat en seguretat per a tots els participants.

 

També volem mostrar el nostre agraïment a la Generalitat Valenciana, a l'Ajuntament de València i al nostre mecenes Juan Roig, pel seu esforç, implicació, ajuda i col·laboració per a posar els mitjans i fer-ho possible.

 

Esperem que este esdeveniment contribuïsca a dinamitzar l'activitat, ajudant al fet que els aficionats puguen continuar gaudint del nostre esport, fidels a l'esperit que #EstoNotiene queParar”.

 

Un torneig nou

El campió nacional es decidirà amb un torneig en el qual participen els dotze primers classificats fins a l'aturada de la competició, dividits en dos grups de sis, distribuïts en funció de la seua classificació en la Lliga Regular seguint el criteri de distribució equivalent al format de Playoff. Tots els equips disputaran cinc encontres, un contra cada rival del seu grup. Els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en semifinals, i els vencedors disputaran la final, en tots dos casos a partit únic. En total es disputaran 33 partits en un termini de dues setmanes.

 

Enquadrats en el grup B

Valencia Basket s'enfrontarà en la fase de grups d'este torneig final al Real Madrid (2n classificat en la jornada 23 quan es va parar la competició), Casademont Saragossa (3r), Morabanc Andorra (6é), San Pablo Burgos (10é) i Herbalife Gran Canària (11é). 


TAGS: