Celeste Trahan-Davis, mès experiència Eurolliga per al joc interior taronja

07/06/2020

El projecte femení de Valencia Basket ja mira al futur i continua donant passos. Després d'una altra temporada complint el full de ruta establida i millorant resultats, aconseguint la primera victòria en una Copa de la Reina, aconseguint la quarta posició en lliga regular i els quarts de l'Eurocup Women, l'equip de Rubén Burgos contínua amb els seus moviments buscant fer un pas més en la 2020-21.

 

Amb eixe objectiu, Valencia Basket ha aconseguit un acord amb la jugadora americana Celeste Trahan-Davis (pívot, 1.86, 34 anys), perquè siga part del projecte taronja la pròxima temporada. La jugadora s'unix així a Lorena Segura, Raquel Carrera i Queralt Casas, que ja tenien contracte en vigor per a la pròxima campanya, a María Pina, Anna Gómez i Leticia Romero, renovades pel Club i a les acabades d'incorporar Laura Gil, Laura Juskaite, Cristina Ouviña i Marie Gülich. “Estic molt emocionada amb el meu fitxatge. Ha sigut el meu somni des que tenia 15 anys jugar a Espanya així que tindre l'oportunitat és increïble, una benedicció. Espere lluitar per guanyar competicions. Sé que el Club té una gran família d'aficionats i vull dir-los que estiguen preparats per a una gran competitivitat la pròxima temporada” compta la nova pívot taronja.

 

Celeste Trahan-Davis va ser considerada quan acabe la seua etapa universitària en 2008 una de les millors jugadores de la NCAA II de tots els temps. Poc tardaria a començar la seua aventura europea donant els seus primers passos amb el Friburg alemany per a passar després per la lliga suïssa i acabar recalant en el Kibirkstis lituà amb el que va debutar en Eurocup en una temporada en què també va provar l'experiència del bàsquet luxemburgués. A partir d'ací, es va assentar com una de les millors jugadores d'Eurolliga amb l'equip belga Royal Castors Braine, en el qual ha sigut una autèntica líder en les últimes temporades destacant a més de en anotació, en la faceta rebotejadora on és una autentica especialista.

 

Es tracta d'una jugadora de gran experiència que la passada campanya se'n va anar fins als 15.1 punts i 9.2 rebots per a 18.9 de valoració en la lliga belga, a més d'amitjanar 15.3 punts i 10.4 rebots per a 20 de valoració en l'Eurolliga, xifres que la van fer col·locar-se entre les 10 millors anotadores de la competició, sent a més la tercera millor rebotejadora i la quinta en valoració per partit. Sens dubte, un fitxatge de garanties que aportara equilibri entre la joventut i l'experiència al joc en la pintura d'un projecte que vol continuar creixent.

 

Trajectòria esportiva

2004-08. Elizabeth City State University (NCAA II).

2008-09. TV Saarlouis Royals (Liga alemana).

2009-12. BCF Elfic Fribourg Basket (Liga suiza).

2012-13. Kibirkstis Vilnius (Liga lituana y Eurocup)

2012-13. T71 Dudelange (Liga luxemburguesa)

2013-20. Royal Castors Braine (Liga belga y Euroliga)

Junio 2020. Valencia Basket.


TAGS: