Màxima seguretat i benestar: Així es viu la Fase Final en els hotels

14/06/2020

València està multiplicant els seus esforços per a fer de la Fase Final excepcional de la Lliga Endesa una competició completament segura per als seus integrants, i això passa com no podia ser d'una altra forma pels hotels que acullen estos dies als 12 equips participants. Hores de treball reflectides en garanties sanitàries que els protagonistes estan comprovant des del primer moment. “Estem encantats amb l'esdeveniment, de poder arrancar novament després d'esta situació, és un gran repte tant a nivell personal de l'empresa com de la ciutat. Estem molt contents per oferir seguretat, hem invertit molt per a albergar als 4 equips” diu Ana Cabezuelo, subdirectora de l'Hotel Primus València.

Els jugadors es dividixen en tres hotels, amb quatre equips en cada u, i un quart hotel per a albergar al staff de la competició i els àrbitres. Tots ells han reforçat tant les mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, com la preparació dels seus empleats per al treball a realitzar durant la Fase. “Han sigut setmanes de preparació des que ens assabentem, gel hidroalcohòlic per tot l'hotel en peanyes mostradors i taules, vinils en el sòl, marques per a les distàncies de seguretat de 2 metres, entrades i eixides del menjador on es duen a terme els servicis de restauració, marques en els ascensors perquè no es compartisquen, kits de benvinguda... es tot un poc nou per a tots però està eixint bé” manifesta Sandra Altaver, Relacions Públiques de l'Hotel Barceló. “Tenim la sort de tindre un procediment d'obertura preparat per al post Covid que implica la neteja de les habitacions, la desinfecció de tot l'hotel, i després normes de seguretat que es posen en marxa tant per señalítica com procediments interns, tots els cambrers han rebut formació, tenim epis que ens ajuden a assegurar la salut dels clients i hem rebut formació sobre els procediments de neteja” diu Alexandre Garcia, subdirector de l'Hotel València Oceanic.”Ens han demanat mesures extremes i ens hem adaptat de la millor manera possible, amb un protocol molt extens amb totes les mesures, cursos tots els empleats cada un de la seua especialització per a adaptar-nos a esta nova situació per a tots, per a poder donar la més seguretat als equips i que l'esdeveniment isca bé, reforçant material de neteja, horaris, protocols i continus processos de neteja per a elements comuns” afigen des de l'Hotel Primus. En eixes tres instal·lacions residixen estos dies els 12 participants.

 

Però també els empleats de l'organització i els àrbitres tenen la mateixa seguretat. “Tenim unes 60-65 persones entre àrbitres i staff d'organització. Des del moment que vam saber que obriríem, adaptem tots els protocols de seguretat a l'establiment i així garantim la seguretat d'empleats i clients. Hem elaborat un protocol intern exhaustiu i adaptat a cada un dels departaments de l'hotel i fem un control rigorós diari de la neteja i la desinfecció i del compliment de les normes d'aforament i de distanciament social, amb uns 20 empleats que hem sigut formats amb un curs específic de prevenció de Covid-19 abans de la incorporació” assegura la Directora de l'Hotel Mèdium València, Susana Castro.

Tots els recursos al servici de la competició. Algo que s'ha notat des del moment de l'inici de la concentració. “L’hotel està obert només per als equips. Tot es va confirmar a última hora i en una setmana hem treballat moltes hores per a preparar-ho, ahir tots es van sentir molt ben acollits i estem contents amb el resultat. Al final tots volem disfrutar de l'estada en l'hotel i volem que s'assenten acollits. Ahir tot bé el primer servici de menjar va ser bé, de moment els equips estan separats fins a rebre els resultats dels primers tests” explica Alexandre Garcia. Els jugadors perquè, ja disfruten de la tranquil·litat de gaudir de la màxima seguretat i poder centrar-se únicament en el joc.

Si això és possible, és també gràcies a la logística disposada entorn dels hotels i desplaçaments, algo que arriba de la mà de BCD Meetings and Events, agència partner de Valencia Basket. “Som l'agència encarregada de l'organització i logística de tots els equips dins de la bambolla sanitària. Portem la coordinació dins dels hotels amb personal exclusiu que atén totes les particularitats per a evitar que el staff dels equips haja d'eixir, i a més portem tota la coordinació dels transports, bugaderia i logística personal dels jugadors de manera que tot està coordinat i la bambolla sanitària queda totalment preservada. Tenim una persona en cada un dels hotels, i independentment hi ha dos persones de coordinació per a la resta de serveis” explica Juani Blasco, Directora de l'agència.

Tot pensat i atenció al mil·límetre per a restar preocupacions als protagonistes i que disfruten d'un entorn i ambient idíl·lics per a la disputa de la competició. València al seu servici.


TAGS: