Reacció contundent i segona victòria (89-71)

20/06/2020

València Basket se sobreposa a un desavantatge de 10 punts al descans (35-45) i s'emporta la segona victòria després d'endossar al seu oponent un contundent parcial de 54-26 en la segona part del partit. Mike Tobey, el més destacat amb 17 punts i 11 rebots. Pròxima parada, el dilluns a les 18.30 contra el real Madrid.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. El pivot nord-americà de Valencia Basket va ficar la primera del partit i Abalde va posar el 4-0 abans d'una antiesportiva a Van Rossom en la lluita pel rebot. Malgrat que l'equip aragonés va retallar des del tir lliure, un triple de Van Rossom va defensar la xicoteta renda local. Pradilla i Ennis ho van empatar a set abans d'un triple de Marinkovic i Tobey continuava convertint baix l’anella per a mantindre per damunt a l'equip taronja al pas per la meitat del primer acte (12-9). Pradilla i Radovic van tornar a equilibrar el partit i l'interior montenegrí del quadre aragonés li va donar la volta al partit abans d'un triple de Labeyrie al qual va replicar Benzing amb altres dos seguits per a deixar el marcador en 15-20 al final del primer acte.

L'energia de Labeyrie donava segones opcions que Loyd i Dubljevic convertien en punts però l'encert exterior de Benzing, que va encadenar el seu tercer i habitació triples, posava el 19-26 a huit minuts del descans. San Emeterio es va fabricar el corredor fins al cércol però també el va fer Alocén. Després del temps mort, Loyd va clavar el triple però Alocén ho va retornar i San Emeterio va habilitar a Dubljevic per al cércol passat i després el capità taronja va alçar la segona opció per a retallar a tres (28-31 min.16). Ennis i Alocén van tornar a estirar l'avantatge visitant fins als deu punts i encara que Tobey va anotar sota el cércol, Casademont Zaragoza aprofitava els errors ofensius de l'equip taronja per a posar el 30-43. Abalde en una acció individual tallava el parcial en contra i malgrat els tirs lliures de Ennis, un triple del propi Abalde manava el partit al descans amb 35-45.

Un triple de Van Rossom després de robatori va obrir la segona meitat i un altre de Doornekamp després d'una bona circulació alleugerava un poc d'aigua. La defensa taronja millorava provocant pèrdues però no va aprofitar per a retallar i Benzing posava el 41-48. Un ganxo de Tobey va ser contestat per dues accions consecutives de Ennis per a estirar de nou la renda visitant. Abalde des de la mitjana distància i Tobey fabricant-se la cistella en la pintura acostaven un poc, la qual cosa unida a dos tirs del pivot nord-americà i un triple de Labeyrie ampliaven el parcial a 10-0 i empataven el partit a 52. Ennis va tallar el parcial taronja però Loyd va trobava l’anella des de la mitjana distància i el propi Loyd li donava la volta al partit des del tir lliure. Un triple de Dubljevic va allargar el parcial a un 16-3 i un tir de Radovic el deixava en 59-55 amb deu minuts per jugar.

Colom assistia baix l’anella a Labeyrie per a ficar la primera de l'últim acte però Radovic contestava a taula en l'altre costat. San Emeterio es va fabricar el corredor fins a la cistella però tres punts seguits de Krejci posaven el 63-60 abans d'un ganxo de Dubljevic i dos tirs lliures de San Emeterio. Alocén va convertir des de la mitjana distància i Krejci trepitjant la línia de tres per a tornar a acostar-los a tres. I un triple de Radovic va empatar el partit a 67 a cinc minuts per al final. Un triple de Van Rossom va trencar el parcial en contra i després d'un robatori, San Emeterio va assistir a Abalde per a la safata en transició. Un tap i una cistella amb addicional després de rebot ofensiu de Tobey donaven un poc d'aire al conjunt taronja. I una pilota agranada pel propi Tobey provocava una tècnica que donava un tir lliure a Loyd i una bola extra per al triple de Doornekamp. Loyd va ampliar el parcial fins a un 14-0 per a entrar amb 81-67 en els últims dos minuts. Els últims compassos només van servir per a ampliar el parcial fins al 16-0 i deixar el marcador final en 89-71