Una Fase Final a la temperatura idònia gràcies a Sothis

26/06/2020

L'ACB controla l'accés a la seua ronda final amb una tecnologia pionera de mesurament de temperatura corporal en temps real a través dels ulls. Una solució desenrotllada per Sothis, companyia especialitzada en solucions integrades de tecnologies de la informació, gestió industrial i gestió empresarial, coneguda com Thermal Vision System o TVS.

El TVS combina cambres termográficas i intel·ligència artificial per a mesurar la temperatura en el llagrimal, evitant, a diferència d'altres tecnologies, falsos positius causats, per exemple, pel sobrecalfament de la cara que produïx la màscara al mesurar el rostre complet. La tecnologia està sent empleada del 17 al 30 de juny, dates en què València acull la Fase Final excepcional de la Lliga ACB, en la que 12 equips es disputen el títol en un total de 33 partits. Per a la celebració, el Club ha posat a disposició dels participants, en col·laboració amb l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana, un dispositiu al voltant del Pavelló Font de Sant Lluís (conegut com La Fonteta, on se celebraran els partits) i L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet europeu de formació, amb pistes i vestuaris perquè els 12 equips entrenen amb la màxima seguretat.

Esta solució es troba en tots els accessos a L’Alqueria del Basket i La Fonteta. D'esta manera, es controla fàcilment la temperatura dels jugadors, per a garantir així la seguretat de tots els equips participants en la competició, del personal tècnic i esportiu i dels mitjans de comunicació que accedixen a les instal·lacions. La solució, pionera a Espanya, ajuda a identificar de manera eficaç a les persones amb febra en els accessos a instal·lacions, realitzant mesuraments en menys d'un segon i sense necessitat de contacte, evitant riscos, retards i aglomeracions.

Un dels seus principals avantatges respecte a altres solucions és que combina cambres termográficas amb un programari propi, desenrotllat per Sothis, que incorpora intel·ligència artificial per a mesurar la temperatura únicament prenent com a referència el llagrimal dels ulls, que és la zona de mesurament més precisa.

La seua instal·lació es realitza en una mitjana de només 4 hores i el procés complix amb els requeriments de protecció de dades que establix la legislació. Al tractar-se d'un programari propi, es pot integrar amb altres tecnologies com per exemple sistemes de control d'accés o processos de producció, entre altres. El rang de precisió d'este sistema presenta una variació màxima de 0,3ºC. A més de TVS, la Suite Horus en la qual s'integra este dispositiu, compta amb altres mòduls també orientats a minimitzar els riscos de propagació de la COVID-19 com el control d'aforaments (CCS) i el control d'accessos (ACS), així com un mòdul per a l'analítica i traçabilitat (TAS).

“Actualment, el mesurament de la temperatura del llagrimal és la més precisa. Combinant cambres termográficas amb intel·ligència artificial, hem dissenyat una solució d'eficàcia ja provada que supera en fiabilitat a aquelles que, per exemple, es guien per la temperatura del rostre i que produïxen falsos positius. El TVS ajuda a garantir la seguretat durant la competició” explica Joaquín Guerra, director general de la Unitat de Negoci de Control i Consultoria Industrial de Sothis.

Sobre Sothis

Sothis es una compañía especializada en soluciones adaptadas de tecnología de la información, gestión industrial y gestión empresarial. Fundada en 2008, cuenta con más de 890 profesionales repartidos entre su sede central, ubicada en Paterna, y sus oficinas en Valencia, Barcelona, Madrid, Aranda de Duero, Sevilla y Porto. Actualmente, proporciona servicio a más de 300 clientes en 35 países, ayudándoles a abordar su digitalización en los sectores agroalimentario, farmacéutico, químico, construcción, distribución y automóvil, entre otros. Cuenta con tres unidades de negocio: Consultoría SAP, Tecnologías de la Información y Control y Consultoría Industrial. La compañía está participada por la sociedad de inversión Angels, perteneciente a Marina de Empresas, impulsada por el empresario Juan Roig.

 

Sobre el Valencia Basket Club

Más de 30 años de historia y experiencia al máximo nivel. Valencia Basket, es uno de los clubes más importantes de Europa. Gracias al Mecenazgo Deportivo de Juan Roig, la entidad no ha dejado de crecer, y a día de hoy, ha conseguido tanto títulos europeos como proclamarse campeón de la Liga ACB (16/17), a la vez que se asienta como referencia de Club global, apostando por un trato de igualdad total con sus equipos masculinos y femeninos. El primer equipo femenino, también está ya asentado en la élite y disputa competición europea. Por si fuera poco, en septiembre de 2017 se inauguró L’Alqueria del Basket, centro generador de baloncesto en la sociedad que es un ejemplo a nivel global, tanto de organización como en infraestructura, albergando los entrenamientos de 50 equipos de formación.


TAGS: