Gran victòria i rumb a semifinals de la Lliga Endesa! (81-97)

26/06/2020

València Basket es va classificar per a les seues setenes semifinals en nou temporades després de superar al Herbalife Gran Canària per 81-97 gràcies a un espectacular tercer quart que va encarrilar el partit. Jordan Loyd, amb 26 punts, i Mike Tobey amb 18, els més destacats pels taronja.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. El pivot taronja va ficar la primera cistella del partit i San Emeterio va ficar el primer triple taronja després d'un encert de Cook. Beirán ho va empatar a cinc amb un triple però Loyd des de la mitjana distància i San Emeterio amb una safata mantenien per damunt al quadre valencià abans d'un triple de Harper. Un 2+1 de Loyd i un triple de Van Rossom van estirar l'avantatge taronja. Loyd després d'una assistència de San Emeterio posava el 8-17 abans d'una cistella amb addicional de Costello. Tobey va baixar dos alley-oops seguits per a posar per primera vegada la desena d'avantatge abans d'un triple des de la cantonada de Harper que posava el 14-21 a tres minuts per al final del primer acte. Loyd va retornar el triple i encara que Okoye va mantindre actiu l'encert des de l'exterior, Colom també va clavar el triple. Okoye va tornar a convertir des de la cantonada i Paulí va convertir en transició per a posar a quatre als canaris però Colom va anotar en acció individual per a deixar el marcador en 23-29.

Dubljevic es va escórrer per línia de fons per a anotar a anella pasada però Lecomte va ficar el triple i Burjanadze va anotar en transició per a posar el 28-31. Sastre es va fabricar el corredor a l’anella per a acabar en safata, Lecomte va fer el propi i després d'un intercanvi d'errors, Costello es va penjar per a posar a un als seus. Vanja es va fabricar la safata i després d'una bona defensa, Van Rossom va ficar un triple per a posar el 32-38 a quatre minuts per al descans. Malgrat els tirs lliures de Paulí, un triple de Tobey i una acció individual de San Emeterio van portar a Katsikaris a parar el partit amb nou a dalt per al quadre taronja. Shurna va ficar el triple des de la cantonada després de l'aturada i Bourosis va anotar baix l’anella però Tobey va convertir després de rebot ofensiu. Harper no va fallar des de la mitjana distància com tampoc ho va fer Colom. Bourosis va ficar un triple, Colom no va fallar des del tir lliure i després d'una defensa, el mateix Colom s'anava en ratxa al descans per a deixar el marcador en 44-51 des de la mitjana distància.

Cook va obrir la segona meitat amb una acció individual i Shurna aconseguia segones oportunitats per a tornar a acostar al seu equip a quatre abans d'una safata de Loyd i una altra de Colom per a protegir la renda taronja. Loyd li va manar un alley-oop que Tobey va baixar dels núvols i Katsikaris va parar el partit amb deu a baix (47-57). Harper va tallar el parcial valencià però Tobey va ficar el triple i després d'una bona defensa, Loyd va clavar un altre triple i va furtar una pilota per a acabar amb una cistella fàcil en transició. Un triple de Marinkovic va fer encara més gran la ferida canària però Shurna va tallar el parcial en 2-17 amb un mat (49-68). Però Loyd va tornar a anotar des de lluny, Dubljevic va trobar a San Emeterio en carrera i el propi aler taronja es va fabricar el corredor per a anotar a taula. Després d'una bona defensa, Labeyrie es va penjar en atrapar en transició una pilota solta per a obrir bretxa fins al 51-77. Paulí va tallar este nou parcial en 0-9 i un triple de Burjanadze ho deixava en 56-77 amb deu minuts per jugar.

Burjanadze va agafar el protagonisme ofensiu del seu equip i Cook va aprofitar la falta d'encert taronja per a retallar a 17 la renda local abans d'una anella passada de Dubljevic. Paulí va anotar baix l’anella i Beirán va clavar el triple per a portar a Ponsarnau a parar el partit amb 65-79 a sis i mig per al final. Paulí ho va baixar a dotze però Marinkovic va clavar un triple i després d'un rebot ofensiu, Sastre va ficar un altre per a tornar a estirar la renda taronja a +18 a cinc minuts del final. Beirán va encadenar dues cistelles en el pal baix però l'equip taronja va tancar el seu cércol en la següent acció i Van Rossom va trobar a Tobey per al mat. Un triple de Harper posava el 74-87 entrant ja en els últims tres minuts de partit. Van Rossom en una acció individual i dos triples de Jordan Loyd van posar la sentència definitiva al partit, que va acabar amb Valencia Basket traient el seu bitllet a semifinals com primer de grup en imposar-se per 81-97.