Jaume Ponsarnau dirigirà per tercera temporada el primer equip masculí de Valencia Basket

01/07/2020

Jaume Ponsarnau i Valencia Basket han aconseguit un acord perquè el tècnic català continue sent l'entrenador de la primera plantilla masculina durant almenys una temporada més, fins al 30 de juny de 2021.

 

Ponsarnau es va incorporar al cos tècnic del Valencia Basket en l'estiu de 2016 i després de dos campanyes exercint com a tècnic assistent, es va fer càrrec de l'equip com a entrenador cap per a la temporada 2018-19. En els seus dos cursos al capdavant de l'equip, Ponsarnau ha classificat a l'equip taronja en dues ocasions en la tercera posició de la Lliga Endesa i la passada campanya va sumar el seté títol a l'historial del Club en guanyar l'Eurocup 2018-19.

 

Com a entrenador ajudant, Ponsarnau va formar part del cos tècnic que va guanyar la Liga Endesa 2016-17 i la Supercopa Endesa 2017. Des que es va posar al capdavant del primer equip masculí, ha dirigit fins al moment un total  de 124 partits, amb un balanç de 74 victòries i 50 derrotes (59,6% de triomfs).

 

L'entrenador taronja, Jaume Ponsarnau, va comentar que “el primer que se'm ve al capdavant és que és una mostra de confiança al treball que hem fet i que s'ha vist que és  un treball que suposa la implicació i el compromís de molta gent, alguna cosa que en aquesta casa és molt important, i també un nivell competitiu, una continuïtat respecte a la temporada passada i fins i tot a quan estava com a ajudant, que es va traduint en una capacitat de l'equip de jugar bé i que li permet a l'equip continuar creixent”.

 

El director esportiu, Chechu Mulero, analitza la renovació comentant que “és clar que els resultats d’esta temporada han sigut resultats conseqüents, convenients per al club, que el club perseguia, hem quedat tercers de la Lliga Endesa, evidentment en una lliga excepcional, però no deixem de ser tercers, i crec que la participació en la Turkish Airlines Euroleague ha sigut notable, hem barallat per estar entre els 8 primers després d'un inici amb derrotes importants. És veritat que acabem amb una sensació agredolça encara que barallant partit a partit. Crec que els resultats de la temporada són prou bons com per a pensar que Jaume ha de continuar. Si a això li sumes el desenvolupament d'alguns dels jugadors més joves de la plantilla, com han anat incrementant el seu pes en la plantilla, com en el cas d'Alberto Abalde o Vanja Marinkovic, que s'han anat consolidant, perquè són elements que ens han portat a pensar que havia de continuar Jaume”.

 

Sobre les perspectives del nou projecte, Jaume Ponsarnau assegura que “el primer vull mostrar que un valor important siga la continuïtat, ha d'haver-hi jugadors que seguisquen per a poder transmetre aquesta filosofia entrenament rere entrenament per a anar més ràpid en el procés d'evolució. Perdre a jugares com Matt Thomas o Will Thomas va ser un hàndicap del qual ens vam haver de reconstruir. Una vegada identificat aquest valor, tocar coses que ens permeta el mercat per a fer este pas que hem vist que podem fer per a millorar amb determinats jugadors amb determinades virtuts la capacitat competitiva de l'equip”.


TAGS: