Una Fase Final amb totes les seguretats: Fisios i metges al servici dels jugadors

06/07/2020

 L’Alqueria del Basket ha sigut testimoni de l'esforç extra de tots els treballadors que han col·laborat a fer de la Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa tot un èxit. La ràpida reacció davant de qualsevol molèstia que haja sentit un jugador, és un altre exemple més.

 

Doctors i fisioterapeutes de la casa del bàsquet europeu de formació s'han multiplicat per a tractar qualsevol lesió i han viscut l'experiència des de dins. “Ha sigut una gran experiència com a fisio poder compartir coneixements amb altres professionals del mateix sector i estar junt amb els jugadors” diu Agustín Girbés, fisioterapeuta de la instal·lació que més hores de Fase ha cobert. Marta Encarnación ha sigut la segona que més hores de treball ha acumulat, dins d'un equip que s'ha multiplicat per a arribar a tot. Els fisios Josep Galán i Julia Cerrillo i els doctors Guillem Tortosa i Vicente Sebastià també han “viscut” pràcticament en la instal·lació, assegurant una rápida resposta davant qualsevol imprevist.

 

Són moltes les tasques que han hagut de fer. “Vam rebre formació per al maneig de la cambra hiperbàrica, tractaments específics, i els comercials de les distintes marques ens van explicar el funcionament de totes les màquines. També gestió de la sala del material, estar pendents que no faltara de res, desinfectar quan ho usaven els jugadors, etc.” explica Marta. “No només era la cambra i la zona recovery, també el tractament als àrbitres i el staff i estar amb ells en entrenaments sense deixar de costat al Planter, que continuava treballant” afegeix Agustín. El feedback rebut per part dels jugadors no ha pogut ser millor. “Al principi com és lògic la relació era algo freda, però cada vegada anaven interactuant més. Val molt la pena el treball” diu Agustín. “En un primer moment penses que seran tres setmanes intensives, però després val la pena, els jugadors han estat molt a gust” declara Marta.

 

Un treball en equip que ha obtingut el resultat idoni. Un reflex del que es pretén a Alqueria. Algo que Agustín reflectix. “Han sigut moltes hores però ha sigut possible gràcies a Josep, Julia, Guillem i Vicente, que junt amb Marta i amb mi ens hem coordinat molt bé”. Una vegada més, Cultura de l'Esforç.


TAGS: