Eric Surís: “Valencia Basket seguix una línia de ser un club dominant”

11/08/2020

La temporada del Valencia Basket femení arrancarà oficialment el pròxim 12 de setembre amb la disputa del primer títol en joc: la Supercopa LF Endesa. Un torneig que disputaran l'equip taronja, Lointek Gernika, Perfumerías Avenida i Spar Girona. Eric Surís, entrenador del conjunt català, va aprofitar la seua visita a L’;Alqueria del Basket durant la concentració amb la selecció espanyola sub18 femenina per a parlar d'esta competició i el projecte del Valencia Basket.

 

La Supercopa se celebrarà a Bilbao en un context complicat donada la situació sanitària actual que farà donar un gir de 180 graus al torneig. Surís opina que “el moment és molt estrany i sempre hem de parlar d'este condicionant d'inestabilitat. Serà una Supercopa que pinta molt interessant, no sols amb la participació de Valencia Basket, sinó amb un format nou amb quatre equips molt atractiu que donarà el llançament a esta temporada de Lliga Femenina Endesa amb este títol en joc”.

 

Per a les de Rubén Burgos serà la seua primera vegada en esta competició i lluitaran pel primer trofeu de la seua història. El tècnic català assegura que “el projecte de Valencia Basket des de fa temps es nota que és ascendent, seguix una línia clarament ambiciosa de ser un club dominant del bàsquet femení. Pinta una temporada molt igualada. Cada vegada més equips estan fent un pas avant, creixent en la confecció de les seues plantilles”.

 

No obstant això, admet que la pandèmia ha posat en compromís a alguns clubs: “Són moltes les dificultats que estem tenint a nivell de societat, de crisi sanitària i econòmica que açò implica. Els clubs estan sobreposant-se a esta situació i creixent”. A pesar de tot, Surís afig que “una dotzena d'equips estaríem d'acord tots els entrenadors en què han crescut i que pareixen molt interessants”.

“Defenem títol de Supercopa i de Lliga i açò és un repte i una responsabilitat i una ambició. En el cas de Valencia Basket, de guanyar-nos per primera vegada i nosaltres de que seguisquen sense guanyar-nos. Portem prou partits molt interessants de molt bon bàsquet, de molta igualtat. En la Fonteta vam poder veure un partit súper fanfarró amb el pavelló ple”, conclou l'entrenador de Spar Girona.


TAGS: