Klemen Prepelic i Laura Gil, presentats en Pintures Isaval

24/08/2020

L'escorta Klemen Prepelic (1.91m, Maribor (Eslovènia), 20/10/1992, 27 anys) i la pivot Laura Gil (1.91m, Murcia, 24/04/1992, 28 anys) han sigut presentats este matí com a nous jugadors del Valencia Basket en la seu central de Pintures Isaval a Riba-roja de Túria. L'exterior eslové s'ha compromés per a les dues pròximes temporades, amb opció a una tercera, mentre que la interior espanyola vestirà el taronja almenys les dues pròximes campanyes.

 

Klemen Prepelic prové del Club Joventut de Badalona, on va jugar el curs 2019-20 cedit pel Real Madrid. La passada temporada va ser el màxim anotador de la Liga Endesa i membre del Millor Quintet del campionat amb una impressionant targeta de 21,7 punts amb un 54% en tirs de 2, quasi un 37% en triples i més d'un 87% en tirs lliures en la Fase Regular de la competició nacional per a 19,6 de valoració. També va ser el màxim anotador de la Fase Final de la Liga Endesa disputada a la Fonteta, amb una mitjana de 18,5 punts per encontre. En la 7Days Eurocup, els seus números van ser de 17 punts i 3,9 assistències per a 16,3 de valoració.

 

Per part seua, Laura Gil arriba al nostre Club procedent del Perfumerias Avenida Salamanca, amb el qual la passada temporada es va proclamar campiona de la Copa del Reina. Fins a l'aturada, va disputar tots els encontres possibles fent una mitjana de 7.7 punts, 6 rebots i 11.3 de valoració en la Liga Femenina Endesa i 7,9 punts i 4,6 rebots per a 12.3 de valoració en Eurocup Women. Laura Gil ha sigut internacional en totes les categories de formació del nostre país, aconseguint 9 medalles en 6 anys abans d'estrenar-se amb les majors. Des del seu debut en la selecció absoluta ha guanyat tres vegades l'Eurobasket (i una quarta medalla de bronze), una plata olímpica i una altra en el Mundial, assentant-se com una fixa en les convocatòries de Lucas Mondelo.

 

Santiago Vallejo, president de Pintures Isaval, ha exercit d'amfitrió en un esdeveniment que ha tingut lloc en la seu central de la seua empresa i en el que les nostres noves incorporacions han estat acompanyades pel president Vicente Solá i el conseller delegat José Puentes en representació del Valencia Basket.

 

Ha sigut el mateix Santiago Vallejo el que ha obert el torn d'intervencions assenyalant que “acceptem el repte del Club i després de 6 apassionants anys ens hem vinculat 3 anys més. Estem convençuts que este primer any de renovació serà apassionant. El palmarés de Laura Gil és envejable, i estic convençut que l'ampliarà ací en el Club. I de Klemen sé que és un extraordinari tirador i estic segur que li donarà un punt extra a la plantilla. Serà un any complicat però amb els valors de l'Esforç i de la Cultura que té este Club i que compartix Isaval al 100% estem segurs que ens faran que aconseguim un grandíssim palmarés”.

 

Vicente Solá ha començat celebrant l'ampliació de la col·laboració del nostre Club amb Pintures Isaval, que recentment ha augmentat per tres temporades més. El president taronja ha recalcat que “el compromís de Isaval és sòlid tant amb el nostre equip masculí com amb el femení. I és per això que volíem que este matí tots dos equips estigueren representats. Sempre és un plaer per a nosaltres vindre a on ens sentim com a casa. Amb la nova campanya començarem la novena temporada de vinculació amb Pintures Isaval, han sigut part important dels nostres èxits dels últims anys i els sentim com a membres de la nostra família taronja”.

 

Després d'agrair el suport al projecte taronja que s'estendrà a més d'una dècada a la finalització de l'acord vigent, Solá li ha fet entrega a Santiago Vallejo d'una camiseta oficial amb el nom d'esta empresa i la llegenda “2013-2023” en referència a la duració del satisfactori compromís entre les dues parts.

 

El president ha començat donant la benvinguda a Klemen Prepelic, del qual ha destacat que “la seua capacitat d'anotar és una de les principals virtuts de Klemen. I no sols per la seua facilitat anotadora, sinó per les diferents formes en la qual és capaç d'aconseguir-ho. Però estem segurs que ens ajudarà de moltes altres maneres i que els seus companys s'aprofitaran no només de l'atenció que genera la seua amenaça en el llançament, sinó també podran associar-se amb ell. Estic segur que les seues virtuts es complementaran bé amb les dels seus companys i ens faran créixer com a equip, augmentant les diferents possibilitats que tindrà el nostre cos tècnic per al benefici del col·lectiu”.

 

Solá ha continuat rebent a Laura Gil, de la qual ha subratllat que “la seua aportació no es pot mesurar exclusivament en números. El que més podem destacar d'ella és eixa energia inesgotable, eixa capacitat de lluita per cada pilota, la seua presència baix l’anella i el seu sacrifici constant que s'han convertit en el segell personal d'esta jugadora. Una capacitat defensiva i una intensitat que ara tindrem l'oportunitat de gaudir comptant amb Laura al nostre costat. I arriba al nostre Club en un moment òptim per a ajudar-nos a continuar consolidant el nostre projecte femení a Espanya i a Europa”.

 

Per a acabar esta presentació, ha arribat el moment dels protagonistes sobre la pista. Klemen Prepelic ha destacat que “no vull posar la pressió en l'equip però hem aconseguit mantindre jugadors molt importants i hem fitxat molt bons jugadors que han fet grans temporades tant a nivell individual com en els seus equips. I Jaime com una gran aposta de futur, així que cal aconseguir fer equip el més ràpid possible, intentar anar a poc a poc i quan arribe el moment anar per totes”.

 

D'altra banda, la pivot murciana Laura Gil va voler “agrair al Club que haja apostat per mi en este projecte. Any rere any s'està apostant pel bàsquet femení i arribe en un bon moment de la meua carrera esportiva. Vull intentar ajudar l'equip a aconseguir tots els objectius que ens marquem i que podem gaudir prompte a la Fonteta tots junts”.


TAGS: