Estrena en la pretemporada amb triomf davant el Joventut Badalona (82-94)

28/08/2020

Valencia Basket va començar la seua sèrie d'amistosos de pretemporada amb un triomf davant el Club Joventut Badalona en un partit en el qual va anar per davant des del principi i en el qual va contindre bé l’estiró final de l'equip verd-i-negre amb dos triples de Prepelic i Labeyrie. Joan Sastre amb 16 punts i Dubljevic amb 15 van ser els millors anotadors del conjunt taronja.

 

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Hermannsson, Sastre, Marinkovic, Labeyrie i Tobey. L'equip taronja es va refer del triple inicial de Bassas amb un parcial de 0-7 en el qual Hermannsson va connectar amb els seus companys Tobey i Sastre abans d’un altre triple, de Ribas. Un triple de Sastre, dos tirs lliures de Vanja i una cistella Sastre després de robatori van disparar la renda taronja (6-14 min.3). Ribas i Morgan van retallar abans d'una cistella de Tobey a la qual van replicar López-Aróstegui i Ribas després de robatori per a posar el 14-16 en arribar a la meitat del primer acte. Després del temps mort, Ponsarnau li va donar la volta al quintet complet, que va començar convertint de la mà de Dubljevic i San Emeterio per a estirar de nou la renda taronja fins al 14-22 abans d'un triple de Dawson al qual va replicar Prepelic amb un altre. Dubljevic es feia gran en la pintura per a anotar des de la personal però els interiors verd-i-negres no deixaven créixer l'avantatge taronja. La primera cistella de Nikola Kalinic amb Valencia Basket va ser un triple i malgrat la cistella de Dawson, un triple de Dubljevic i els tirs d'una falta en el rebot sobre Kalinic van posar per primera vegada al Valencia Basket per damunt de la desena d'avantatge per a arribar amb 23-34 al final del primer quart.

 

El conjunt verd-i-negre va eixir amb més ritme en el segon quart, però els punts interiors de Tobey i Pradilla i una acció individual de Marinkovic mantenien estable l'avantatge taronja (30-40 min.14). Prepelic va posar el +12 abans de la primera cistella de Tomic, però Dubljevic es va fabricar el ganxo en la pintura. Un triple de Parra i un mat de Morgan van trobar la rèplica d'un 2+0 de Dubljevic i un triple de Van Rossom, encara que Bassas va contestar ràpid amb un altre triple. San Emeterio i Brodziansky van canviar tirs lliures i l'aler càntabre es va inventar una safata en acció individual per a manar el partit al descans amb 41-53

 

La segona meitat va començar amb un triple de Sastre i després d'un parell de minuts d'imprecisions propis de pretemporada, Vives primer va trobar a Tobey baix l’anella i després va robar per a anotar en transició i forçar a Duran a parar el partit amb 41-59. Ribas des del tir lliure va trencar la sequera verd-i-negra després de més de quatre minuts de segona meitat encara que Tobey va contestar amb un triple per a posar una màxima de 19 d'avantatge. La Penya anotava des de la personal mentre Sam trobava a Pradilla baix el cércol i López-Aróstegui en transició ficava la primera cistella en joc del quart de l'equip verdinegro. Es va entonar una mica el Joventut buscant a Tomic en el pal baix però no va aprofitar la falta d'encert taronja i un mat de Pradilla a passada de San Emeterio mantenia l'avantatge taronja. Tomic i Ventura van retallar per a acostar a dotze a la Penya abans d'un 2+1 de San Emeterio. Els tirs lliures locals van ser replicats per altres dos de Hermannsson per a deixar-ho en 56-71 amb deu minuts per jugar.

 

Dubljevic en la pintura i un triple de Sastre van tornar a estirar la renda taronja als 20 abans d'un triple de Ribas. Sastre va mantindre obert el festival de triples però Tomic i Dimitrijevic trobaven el cércol per a un Joventut que no volia soltar-se del partit. Sastre després d'una bona acció defensiva de Marinkovic anotava però Tomic i un triple de Parra posaven el 69-81 a cinc minuts del final. Un triple de Marinkovic va trobar la resposta d'un 2+0 de Bassas i després d'un intercanvi d'errors, un mat de Parra després de robatori i un 2+0 de Birgander col·locaven el 75-84 ficats en els últims 3 minuts. Una bona acció defensiva de Hermannsson va impedir a la Penya acostar-se més i dos triples de Prepelic i Labeyrie, tots dos a passada de l'islandés, van certificar el triomf per a l'equip taronja. Malgrat això, la Penya va continuar apretant fins al final, per a deixar el marcador definitiu en 82-94

 

Fitxa técnica

 

Club Joventut Badalona 82 (23-18-15-26)

Bassas (9), Ribas (12), López-Arostegui (4), Morgan (4), Tomic (12) - cinc inicial- Dimitrijevic (10), Dawson (5), Brodziansky (6), Ventura (3), Birgander (9), Zagars (0), Parra (8)

 

Valencia Basket 94 (34-19-18-23)

Hermannsson (4), Sastre (16), Marinkovic (10), Labeyrie (5), Tobey (10) - cinc inicial – Van Rossom (3), Prepelic (10), San Emeterio (9), Kalinic (4), Dubljevic (15), Vives (2), Pradilla (6)


TAGS: