El nou projecte comença amb bon peu (71-58)

29/08/2020

Bones sensacions de Valencia Basket en el primer test de pretemporada abans d'afrontar la primera Supercopa de la seua història. L'equip de Rubén Burgos va imposar el seu ritme al de Movistar Estudiantes en un competit partit disputat en la pista central de l'Alqueria del que s'extrauen conclusions molt positives.

 

Raquel Carrera començava dominant les primeres accions, evidenciant una vegada més l'experiència que atresora a pesar de la seua joventut. Responia una Nyingifa molt inspirada en atac, però a poc a poc les taronja van elevar el ritme i van trobar més espais. L'encert exterior de Juskaite i el ràpid joc de Trahan-Davis en el pal van ser decisius, igual que el descans que aportava una profunda rotació en què van participar les tres júnior Elba Garfella, Claudia Contell i Aitana Blasco, sumant en els segons que van tindre en pista. Al final del primer quart, Valencia Basket liderava (18-13).

 

L'ex taronja Jana Raman i Sofia Silva estiraven les madrilenyes en un segon quart en el que Laura Gil i Queralt Casas començaven a fer de les seues. També sumava una extra motivada Leticia Romero que tornava a les pistes amb molta seguretat i grans sensacions. Ouviña dirigia, i Valencia Basket seguia imposant-li molta velocitat a un partit que no es trencava (41-32). Sí ho faria després del descans. 6 punts consecutius d'una Laura Gil que acabaria amb 17 com màxima anotadora del partit, obrien bretxa, i a Movistar Estudiantes li faltava encert. La defensa taronja va elevar també la intensitat i Trahan-Davis va continuar fent mal. Van sumar també Ouviña i Segura en atac, i al final del tercer, la diferència ja era considerable (57-41).

 

La rotació va seguir funcionant-li a un Rubén Burgos que va repartir esforços i a pesar de l'aparició de Arisca Carter amb 10 punts en l'últim quart i el gran encert exterior de les madrilenyes per a tancar, un triple d'Anna Gómez, un altre de Gil i els punts de Queralt, i Trahan-Davis van ser suficients per a evitar qualsevol patiment. El partit ho tancava Aitana Blasco amb dos punts rere rebot ofensiu, per a emular els dos que també va anotar Elba Garfella en la primera mitat. Moltes raons per a ser positius en l'inici d'un projecte que il·lusiona i comença amb bon peu.

 

Valencia Basket 71: Laura Gil (17), Celeste Trahan-Davis (14), Queralt Casas (8), Laura Juskaite (8), Lorena Segura (5), Leticia Romero (4), Raquel Carrera (4), Cristina Ouviña (4), Anna Gómez (3), Elba Garfella (2), Aitana Blasco (2) y Claudia Contell (-).

 

Movistar Estudiantes 58: Jana Raman (13), Sofia Silva (10), Arica Carter (10), Antonye Nyingifa (6), Leslie Knight (5), María Espín (5), Gracia Alonso (4), Melisa Gretter (3), Cristina Mato (2) y Carmen Grande (-).


TAGS: