Tercer triomf de la pretemporada per a tancar el torneig davant UCAM Múrcia (59-84)

04/09/2020

Valencia Basket va sumar el tercer triomf de la pretemporada en imposar-se a l'amfitrió UCAM Múrcia (59-84) en l'últim partit del torneig disputat en eixa ciutat. L'equip taronja es va distanciar amb encert en el triple en la recta final del primer quart i des d'eixe moment va dominar el partit, posant una distància àmplia en un efectiu tercer quart liderat per Vanja Marinkovic. L'aler serbi va acabar amb 18 punts amb 5/5 en triples, amb el seu compatriota Kalinic (15 valoració) com el segon jugador més destacat de l’encontre.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Strawberry i Lima van donar un avantatge inicial als murcians abans de la primera cistella taronja, obra de Vives, i un triple de San Emeterio per a igualar l’encontre. Un ganxo de Dubljevic li va donar la volta al lluminós per a un parcial de 0-7 encara que el UCAM Murcia va tornar a pegar una altra estirada per a posar el 10-7. Dubljevic i Rojas van canviar cistelles i Labeyrie es va fabricar l’encert des de la mitjana distància per a mantindre el partit en un punt. Dos triples de Marinkovic i Sastre deixaven el marcador en 12-17 al final del primer quart.

Un 3+1 de Marinkovic per a començar el segon acte va elevar el parcial a un 0-12 i va posar el 12-21 abans d'un triple de Jok. Hermannsson es va fabricar la cistella per elevació i Frankamp va convertir des de la mitjana distància abans d'un triple de Sastre i una safata de Van Rossom per a posar per primera vegada la desena d'avantatge (17-28 min.15). Un 2+0 de Lima va ser contestat baix l’anella per Kalinic i un triple de Dubljevic va estirar un poc més l'avantatge taronja fins al +12. Després del temps mort, DiLeo va ficar un triple i Lima es va penjar del cércol per a retallar fins al 26-33. Valencia Basket va tancar la seua anella en les següents accions i va tornar a allargar un poc la seua renda des del tir lliure, encara que la cistella final de DiLeo ho deixava en 28-36 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb un triple de Marinkovic i després de dos tirs de Rojas, Sastre en transició i un ganxo de Labeyrie van tornar a allargar l'avantatge taronja a +13 abans d'un triple del mateix Rojas al qual va replicar Marinkovic amb un altre. Malmanis va mantindre obert el festival d'encert exterior però Vanja va trobar el camí cap a l’anella per a la safata i després va clavar el triple per a portar a Sito Alonso a parar el partit amb 36-51. Tobey va baixar un alley-oop i Vives es va fabricar la safata per a fer més gran la ferida fins al +19 fins que Townes va tallar el parcial amb dues cistelles seguides. Dubljevic va convertir el ganxo en el pal baix, Cate no va perdonar en el tir lliure i Kalinic va recuperar la seua pròpia pilota solta per a anotar en la pintura. Un mat de Cate el deixava en 44-59 amb deu minuts per jugar.

Prepelic va anotar en acció personal i encara que DiLeo va ficar el triple, Kalinic li va contestar amb un altre. El partit va entrar en uns minuts d'imprecisions i fallades en el tir típics de la pretemporada del qual li va traure Kalinic amb una safata després de robatori de San Emeterio i una cistella del propi aler càntabre després d'una jugada de pissarra. DiLeo continuava anotant des de lluny per a un UCAM Múrcia que es negava a baixar els braços però Hermannsson i un triple de San Emeterio posaven per primera vegada la renda per damunt de la vintena (52-73) a quatre minuts per a acabar. El base islandés i Tobey, amb cinc punts seguits, van continuar trobant l’anella amb encert per a deixar el marcador final en 59-84.