Valencia Basket suma la primera a la Fonteta guanyant a MoraBanc Andorra (91-76)

25/09/2020

Valencia Basket va sumar el seu primer triomf en la Liga Endesa després d'imposar-se a un combatiu MoraBanc Andorra (91-76) en un partit que va estar molt igualat fins que l'equip taronja el va poder trencar amb un parcial de 13-0 en l'últim quart de la mà de Prepelic i Van Rossom. L'eslové va acabar amb 13 punts i el belga amb 12, encara que els millors van ser l'aler Nikola Kalinic (13 punts i 24 de valoració) i el base Martin Hermannsson (14 punts i 4 assistències)

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Hermannsson, Sastre, Kalinic, Williams i Tobey. El director de joc islandés va ficar les primeres dues cistelles de l'equip taronja, encara que el MoraBanc Andorra va començar el partit manant de la mà del seu joc interior. Un ganxo de Tobey va posar el 6-7 abans d'un triple de Senglin però Williams va trobar el tall de Sastre per a la safata i un triple del propi Tobey va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer quart (11-10). Un 2+1 de Hermannsson i un triple de Van Rossom van estirar el parcial fins a un 11-0, portant a Ibón Navarro a parar el partit amb 17-10. Un triple de Sergi García va tallar el parcial encara que Dubljevic va convertir des de la mitjana distància i fins i tot ho va fer de genolls des del terra després d'una pilota solta per a defensar l'avantatge taronja i deixar-lo en el 21-13 amb el qual es va arribar al final del primer quart.

L'equip andorrà va castigar les pèrdues taronja en l'inici del segon acte per a acostar-se a quatre abans de dos triples seguits de Van Rossom i Prepelic per a posar per primera vegada la desena d'avantatge (27-17 min.13). Un triple de Pérez i un mat de Tunde van tornar a retallar i Hannah en transició va portar a Ponsarnau a demanar temps mort per a tractar de revertir un parcial que ja era de 0-7. Un triple de Prepelic des de la cantonada va trencar la dinàmica negativa, una antiesportiva xiulada a Williams només va suposar un punt en contra i el propi Derrick es va penjar en transició després del robatori. Dos triples seguits de Palsson i una cistella de Tyson Pérez van posar per damunt al quadre visitant a dos minuts del descans (32-33) encara que Williams va rebotejar en atac i va convertir per a trencar el parcial en contra. Els tirs lliures de Hermansson van equilibrar el triple de Hannah i un triple de l'islandés (12 punts al descans) després d'un robatori manava el partit al descans amb un resultat de 39-36.

Senglin va ficar la primera de la segona meitat i encara que Tobey es va penjar a passada de Martin, Hannah ho va empatar a 41 amb un triple. Kalinic des del tir lliure i el tercer triple de Tyson Pérez mantenien el partit equilibrat, el mateix que Sastre i Paulí. Tobey i Tyson Pérez van allargar l'intercanvi de punts i la igualtat abans de que un triple del mateix Mike Tobey i un altre de Sastre per a posar sis a dalt a l'equip taronja en arribar a la meitat del tercer quart (54-48). Senglin també va anotar des de lluny, Hermannsson es va fabricar el corredor fins a l’anella i Sergi García va ficar el triple des de la cantonada per a tornar a posar a dos als andorrans. Kalinic i Prepelic des de la línia de personal no deixaven que la curta renda taronja s'evaporara i una cistella trepitjant la línia de tres de Labeyrie feia front a les bones ofensives de l'equip andorrà, que anotava prop de l’anella després de bones circulacions en atac o amb un triple de Jelinek. Un tir lliure de Labeyrie el deixava en 66-63 amb deu minuts per jugar.

San Emeterio en una acció individual va trobar la rèplica d'una altra de Senglin però l'aler càntabre va trobar a Labeyrie per al mat. L'ala-pivot francés va taponar en l'altre costat i va possibilitar el triple des de la cantonada de Prepelic per a donar un poc d'aire a l'equip taronja. Després d'una altra bona defensa i una bona circulació de pilota, Van Rossom va acabar sol baix l’anella per a anotar a taula i Ibón Navarro va parar el partit amb nou a baix. Després de l'aturada, Valencia Basket va robar la pilota i Van Rossom va ficar un triple des de la cantonada. I després de traure la falta en atac, la senyalització d'una falta que va suposar una cistella amb addicional de Dubljevic va suposar la segona tècnica a l'entrenador Ibón Navarro, que va ser desqualificat del partit amb 81-66 faltant cinc minuts per al final. Tyson Pérez va tallar el parcial taronja en 13-0 però San Emeterio va anotar la safata darrere l'altre robatori i va defensar la renda abans de dues accions positives del MoraBanc Andorra que van acabar en mat. Prepelic es va escórrer fins a la zona per a traure la falta i no va perdonar des de la línia de personal, per a entrar amb +13 als últims dos minuts. Jaime Pradilla es va estrenar en partit oficial amb Valencia Basket i dos triples de Kalinic van deixar el marcador final en 91-76 i la valoració de l'aler serbi en 24.