Reacció taronja per a aconseguir una còmoda victòria en Las Palmas (60-74)

26/09/2020

Segona victòria seguida en l'inici de la Lliga Femenina Endesa i primera a domicili per a Valancia Basket enfront de SPAR Gran Canaria. El conjunt taronja va brillar especialment en la segona mitat amb Celeste Trahan-Davis, Laura Gil i Laura Juskaite molt inspirades. Les dos primeres van acabar el partit amb un doble-doble.

El primer quart va ser un intercanvi de colps. La intensitat de les de Rubén Burgos era alta, però el conjunt illenc va eixir també amb molta força. El ritme del partit era frenètic, amb poques faltes i interrupcions i les taronja tenien dificultats per a frenar Taylor. El marcador estava d'allò més igualat.

El ritme en el segon període va baixar considerablement amb problemes per a ambdós equips per a anotar, especialment a Valencia Basket, perquè les locals van arribar a anar-se'n de 6 punts. Finalment, els esforços a frenar Taylor i a James, MVP de la passada jornada, van tindre els seus fruits també en atac. Amb Trahan-Davis absolutament immensa en ambdós costats de la pista i amb una encertada Juskaite, l'equip valencià va completar un parcial de 9-0 per a posar-se per davant i aconseguir posteriorment una màxima de 7 punts al descans (30-37).

Laura Gil va elevar eixa màxima a 11 punts tot just començar el tercer quart, amb un gran exercici defensiu de l'equip i movent bé el baló en atac. Moment en què Gran Canària es va posar en zona i l'equip taronja no va saber reaccionar. Parcial de 10-3 per a tornar a ficar-les en el partit. Juskaite va tornar a aparéixer per a frenar-ho i deixar un bon matalaf al final del tercer quart.

En l'últim període Valencia Basket va continuar augmentant eixe avantatge fins als 18 punts amb les dos “Lauras” tirant-se a les esquenes a l'equip junt amb Trahan-Davis. Els esforços de dos immenses Koné i Taylor, que van concentrar bona part dels punts del seu equip, només van aconseguir reduir lleument el seu desavantatge en un partit que es van acabar portant les taronja.