Valencia Basket suma la segona amb una treballada victòria a Manresa (74-82)

27/09/2020

Valencia Basket va aconseguir el seu segon triomf en la Liga Endesa, la primera lluny de la Fonteta, després d'imposar-se per 74-82 al Baxi Manresa en un partit en el qual després d'una primera part molt seriosa, va estar per darrere en el marcador per la seua falta d'encert en un mal tercer quart fins que va assegurar el triomf pujant el nivell defensiu en l'últim acte. Un parcial de 2-15 en els últims cinc minuts va permetre guanyar a un rival que no va deixar d'apretar fins al final. Bojan Dubljevic amb 17 punts i San Emeterio amb 12 en el moment de menys lucidesa ofensiva de l'equip van ser els més destacats en atac, encara que el treball defensiu de Vives, Kalinic i Sastre (que a més va ficar un triple decisiu al final i que va acabar amb 17 de valoració) va ser clau per a la reacció final.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. L’encontre va començar amb un 2+1 del base taronja i una cistella de Kalinic encara que Jou i dos triples de Joesaar li van donar la volta al marcador (8-5 min.2). Williams i Kalinic ho van equilibrar abans d'un triple de Jou. Dos triples seguits de Williams i Dubljevic i dues cistelles seguides del capità taronja li van donar la volta al marcador amb un parcial de 2-10 per a posar el 13-18 a tres minuts per a acabar el primer quart. Dues accions seguides de Sastre defensaven la renda taronja malgrat l'aparició ofensiva de Eatherton i Tobey des de la línia de personal la va ampliar fins que un mat de Vaulet va posar el 19-23. Tobey es va penjar per a replicar i encara que Eatherton va convertir en transició, Prepelic des del tir lliure va mantindre l'encert taronja. Una cistella acabant pel carril central de San Emeterio després d'una bona circulació de pilota i dos tirs lliures de Tabu ho deixaven el 23-29 en acabar el primer quart.

Un triple de Vaulet va obrir el segon acte i encara que Hermannsson el va retornar amb un 2+1, Tabu també va encertar des de lluny. Labeyrie va convertir des de la mitjana distància, Prepelic va encistellar penetrant pel carril central i Tobey va anotar a passada de Hermannsson per a portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 29-38. Després de l'aturada, Vaulet i Báez van ficar dos triples seguits i Dubljevic va clavar un altre per a mantindre sis a dalt al Valencia Basket. Báez i Kalinic van intercanviar punts abans d'un nou triple del dominicà i dos tirs lliures de Dubljevic. Un tir lliure de Kalinic i una safata en transició de Vives després de robatori ho deixaven en 40-48 en arribar al descans.

Eatherton va ficar la primera de la segona meitat i Dani Pérez va traure un 2+1 per a acostar a tres als catalans. Dubljevic des de la línia de personal va ficar els primers punts taronja en la segona part però Eatherton i Hinrichs van posar el 49-50. Dubljevic va ficar el seu tercer triple però Eatherton va convertir després de rebot ofensiu, una falta de tres tirs del capità taronja sobre Joesaar només va suposar un punt en contra i Sastre anotava baix l’anella per a resistir-se a perdre l'avantatge. Jou ho tornava a apretar i Eatherton li donava la volta al marcador amb el 56-55. San Emeterio va anotar després del temps mort de Ponsarnau però Jou va ficar el triple per a mantindre per damunt al quadre local. Valencia Basket no trobava encert en atac excepte a les mans de San Emeterio, que mantenia el partit empatat. Un triple de Báez i una cistella baix l’anella de Hermannsson ho deixaven en 62-61 amb deu minuts per jugar.

Prepelic va convertir la safata, Sima va baixar un alley-oop i Vaulet va anotar en transició després d'un robatori local. Hermannsson es va fabricar la safata però Vaulet va tornar a convertir. Amb 68-65, Valencia Basket va pujar el llistó defensiu i va recuperar un parell de pilotes però no encertava des de la línia de tres per a reduir el seu desavantatge. San Emeterio va trencar la sèrie d'errors amb una safata en acció individual, Báez no va perdonar des del tir lliure i després va acabar en transició per a posar el 72-67 a cinc minuts del final. Sastre va anotar dos des de la personal i després va assistir a Tobey per a la cistella baix l’anella. I després d'un robatori de Kalinic, San Emeterio va anotar per a donar-li la volta al marcador. Després del temps mort local, San Eme va anotar des de la mitjana distància i Vives va atacar l’anella per a traure personal i va convertir els dos llançaments per a un parcial de 0-10 que va posar el 72-77 abans de dos tirs lliures de Báez. L'encert en el triple va arribar finalment de la mà de Sastre i una falta treta per Kalinic en la lluita pel rebot va permetre entrar a l'equip taronja huit a dalt en l'últim minut. Valencia Basket va defensar i va assegurar el rebot, i encara que no va convertir, Kalinic va recuperar la pilota per a no permetre acostar-se al Baxi Manresa per a deixar el marcador final en 74-82.