Gülich supera la revisió mèdica: “Estic molt contenta per estar a València per fi”

28/09/2020

Marie Gülich (pivot, 1.95, 26 anys) ha superat este matí la pertinent revisió mèdica en L’Alqueria del Basket i tanca així el seu fitxatge pel Club per a la pròxima temporada. L'alemanya va arribar ahir a València i es troba en un bon estat de forma després d'haver participat en la WNBA amb Los Angeles Sparks, per la qual cosa està preparada per a incorporar-se a la resta de l'equip.

 

La jugadora ha sigut internacional en totes les categories de formació amb Alemanya i actualment és peça important de la seua selecció absoluta. Es va desenvolupar com a jugadora en la Universitat d'Oregón, en la que va amitjanar 17.5 punts i 9.1 rebots en el seu últim any. Drafteada en primera ronda per a la WNBA en el lloc 12, acumula tres participacions en la competició amb Phoenix Mercury primer, Atlanta Dream després i este estiu amb Los Angeles Sparks. La passada temporada va formar part de la plantilla d'Arka Gydnia, disputant tant la lliga polonesa com l'Eurolliga, en la que va amitjanar 9.3 punts per partit i 6.7 rebots per a 13.5 de valoració.

 

Marie Gülich parla per primera vegada com a jugadora del Valencia Basket: “Estic molt emocionada. Ahir quan vaig arribar vaig quedar amb Bec (Allen) perquè juguem juntes a Polònia, així que em va ensenyar un poc la ciutat. Estic molt contenta per estar ací per fi. Estic preparada per a la temporada i estar amb l'equip”.

 

L'alemanya arriba a ValEncia després d'haver jugat en la WNBA amb Los Angeles Sparks i conta la seua experiència en la bambolla en un moment en què la lluita contra el racisme està molt activa als EUA i el seu equip ho va viure amb molta intensitat des de dins: “Ha sigut molt diferent. Estar en la bambolla, amb tots els problemes de justícia social. Des de la bambolla tractant de lluitar pels seus drets crec que va ser un repte emocional i mental algunes vegades. Però també em vaig sentir bé estant amb elles en eixe moment. Va ser una bona experència”.

 

Per a ella la WNBA ha sigut com la preparació prèvia a l'inici de la lliga que no ha tingut amb el Valencia Basket: “He tingut com una pretemporada de tres mesos. Estic preparada, crec que estic en bona forma. Vaig poder tindre un parell de dies lliures abans de vindre ací, per a recarregar piles mentalment i processar tot pel que he passat per a arribar ací i estar fresca”.

 

Gülich ha estat atenta des de la distància a la marxa que portava l'equip: “Estava en contacte amb Rebecca i parlarem sobre els partits, m'anava dient els resultats i el que està disfrutant, però no he pogut veure cap partit entre els viatges i la diferència horària. Era difícil, encara que m'hauria agradat poder veure-los”.

 

Respecte a les seues expectatives, “crec que tenim un equip molt bo. Ara hem de créixer i romandre juntes, inclús en els moments més difícils. En totes les temporades es tenen alts i baixos i espere que podem créixer mantenint-nos unides en eixos moments. Òbviament guanyar partits és l'objectiu, però també passar-nos-ho bé, fer un bon treball i treballar dur”.

 

La pivot explica el que pensa que aportarà a l'equip: “La meua experiència de jugar en diferents països i en general com a jugadora interior. Puc obrir el camp i tirar, alhora que tindre una bona presència dins de la zona i molta mobilitat. Puc portar molta versatilitat com a jugadora interior. Al final vull aportar molta positivitat i bon ambient en l'equip”.


TAGS: