Rubén Burgos: “L'equip té ganes de tornar a competir en la Fonteta i amb més efectius”

02/10/2020

Valencia Basket s'enfronta demà en la Fonteta a un Casademont Zaragoza que encara no ha pogut disputar cap partit de LF Endesa a causa del coronavirus, però que arriba amb molta il·lusió amb una plantilla renovada després d'haver agafat el testimoni del Stadium Casablanca. Rubén Burgos ha valorat la trobada durant la presentación del renovament del patrocini amb Herbolario Navarro i de la nova jugadora Marie Gülich.

 

Com a valoració general, el tècnic explica que “l’equip ja tenia ganes de tornar a competir en la Fonteta i en este cas competir amb més efectius a punt per al partit. Esta setmana hem pogut treballar la major part de la setmana amb totes les jugadores si bé no totes estan al cent per cent. Raquel ha pogut completar parcialment alguns entrenaments i com ja sabeu María Pina està en el seu procés de recuperació. Marie Gülich ha sigut la seua primera setmana i després de passar les pertinents proves mèdiques i reconeixements també ha pogut entrenar amb l'equip. Creiem que hem pogut preparar com volíem un partit important i que segur que serà exigent”.

 

Respecte al rival, “Casademont agafa el testimoni de Stadium en una ciutat amb una tradició molt gran de basket i ha confeccionat una plantilla important i per a estar en la part alta de la competició amb jugadores amb experiència en Eurolliga, experiència en les seleccions dels seus països i tot i que no han pogut competir encara per les restriccions de Covid-19 i van tindre un procés amb alguns positius en la plantilla, en la pretemporada sí que va ser un dels equips que més partits va disputar i amb millors resultats. Això és el que ens ha permés veure un poc en imatges, estudiar les seues fortaleses i veure com podem imposar les nostres en eixe partit, que és l'objectiu."

 

El brot en la plantilla del Zaragoza podria afectar el seu rendiment del partit. Rubén Burgos indica que “desconec quin tipus de preparació han portat, si estes setmanes han pogut entrenar com a grup o ho han pogut fer individualment. El que és obvi és que el ritme competitiu no ho tindran al màxim nivell, ja que des del seu últim partit de pretemporada no han pogut competir. Això té l'ímpetu i la fortalesa que els donarà el debut com a club en la competició. Estem preparats per a rebre a un bon Casademont Zaragoza amb sobretot moltes ferramentes ofensives. És un equip que corre, que té en l'exterior a dos molt bones llançadores de tres i un joc interior amb Laura Nicholls i Gatling amb molta presència en la pintura. Estic segur de què siga quin siga la seua preparació prèvia serà un equip molt competitiu en la pista”.

 

Les taronja arriben després d'haver aconseguit dos victòries en l'inici de la lliga i l'entrenador veu que “l’equip seguix en el procés de construcció i millora i encara ens queda molt i és bona senyal, atés que sabem que el nostre potencial és alt. És una bona notícia treballar amb la pràctica totalitat de la plantilla i sempre es construïx millor després de la victòries tant de les coses a millorar com les coses a mantindre. Veig un bon estat anímic, una bona química entre les jugadores i molt desig de tornar a competir en la Fonteta davant del nostre públic”.

 

Finalment, aprofitant la presentació de Marie Gülich com a jugadora taronja, Rubén Burgos s'ha referit a ella: “És una jugadora molt professional amb experiència. Sap el que pot aportar a este equip i el que li hem demanat. Presència física, rebot, és una jugadora dinàmica tot i el seu físic, és una jugadora molt gran, corre bé el camp i és capaç d'anotar a mitja distància. Això li demanarem i a poc a poc es va introduint en els automatismes i el sistema col·lectiu. Físicament es troba bé, ve d'estar alguns dies parades pel viatge i el procés però de competir i entrenar amb la WNBA, així que està apta per a jugar el partit”.


TAGS: