Valencia Basket cau en la pista del Coosur Real Betis (95-85)

04/10/2020

Valencia Basket va vore com es trencava la seua ratxa de triomfs en caure derrotat en la pista del Coosur Real Betis (95-85) en un partit en el qual va anar sempre per darrere i encara que va arribar a empatar en el tercer quart, la seua falta d'encert des de la línia de tres i la facilitat dels verd-i-blancs per a anotar baix l’anella no li van permetre donar-li la volta al marcador. Bojan Dubljevic amb 14 punts i 9 rebots i Labeyrie amb 13 punts van ser els millors en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Martin Hermannsson, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un palmeig de l'islandés i una safata de Van Rossom van replicar a les dues cistelles inicials dels andalusos i un triple del base belga va posar per primera vegada per davant al quadre taronja amb un parcial de 0-7 (4-7 min.4). Feldeine va tallar el parcial amb dues cistelles seguides per a canviar el sentit del marcador però Williams des de la mitjana distància ho deixava en 8-9 en arribar a la meitat del primer quart. Una safata de Van Rossom no podia compensar els sis punts seguits de Almazán, encara que va trobar a Tobey per a baixar l’alley-oop i mantindre a l'equip taronja un per davall a tres minuts d'acabar el primer acte. Dos encerts seguits de Harrow van tornar a estirar la renda local abans d'un triple de Vives i una safata després de robatori de Prepelic que tornava a equilibrar el marcador. Niang i un triple de Borg ho deixaven en 23-18 al final del primer quart.

Un triple de Prepelic va obrir el segon acte encara que Feldeine li va replicar amb un altre. Primer Vives i després Prepelic van trobar a Labeyrie baix l’anella perquè anotara cinc punts seguits, encara que Obi i Niang mantenien per damunt als verd-i-blancs i un triple de Feldeine va ampliar l'avantatge local (33-26 min.13). Dubljevic amb dos encerts baix el cércol i una cistella de Labeyrie trepitjant la línia de tres retallaven per a posar-se a tres. L'ala-pivot francés es va fabricar la cistella baix l’anella però Feldeine defensava l'avantatge local. Dos tirs lliures de Vives i una cistella des de la mitjana distància de Labeyrie es van trobar amb el tercer triple de Feldeine (18 punts al descans) i una safata després de robatori de Almazán. Vives va anotar en elevació, TJ Campbell es va estrenar amb dos des del tir lliure, San Emeterio va convertir des de la mitjana distància i el mateix Campbell va anotar sobre la botzina del descans per a manar el partit al descans amb 47-42.

Campbell i Ndoye van pujar a nou l'avantatge local després de l'intermedi però Dubljevic baix l’anella i un triple de Hermannsson després de rebot ofensiu controlaven l'eixida andalusa. El capità taronja va retornar la cistella de Niang i Kalinic en transició la de Feldeine. Un triple de l'aler serbi de l'equip taronja col·locava a dos al Valencia Basket en arribar a la meitat del tercer quart i una gran esmaixada de Derrick Williams ho empatava a 56. Kalinic subjectava a l'equip ofensivament però el conjunt sevillà va castigar les pèrdues per a enganxar un parcial a favor i posar el 63-57 a dos minuts per a acabar el tercer quart. Un triple de Prepelic i una cistella de Borg ho deixaven en 65-60 amb deu minuts per jugar.

Dos tirs lliures de Dubljevic van trobar la rèplica d'un 2+0 de Ndoye, Van Rossom es va fabricar el corredor al cércol per a la safata i l'atac amb paciència de l'equip bètic va acabar amb el mat de Ndoye. El cinc de l'equip sevillà culminava els atacs llargs, però San Emeterio des de la línia de personal i Tobey baix l’anella li van donar rèplica fins que un triple de Obi posava el 74-68. Una cistella de Labeyrie i un mat de Tobey després d'una bona defensa retallaven a dos abans d'un nou triple de Obi per a mantindre cinc a dalt al quadre local a sis minuts del final. Vives va anotar un des del tir lliure i Feldeine es va traure de la cistella un 3+1 per a posar el 81-73 a cinc del final. Campbell va allargar la renda local a deu punts, Dubljevic va ficar dos tirs lliures, la defensa taronja va recuperar la següent pilota i després d'una jugada embrollada, Hermannson va anotar baix l’anella per a retallar a sis. Campbell no va perdonar des del tir lliure però Valencia Basket va perdre la pilota en la següent acció. Després de la defensa, Prepelic va anotar dos des de la personal i després del va fallar sevillà, Dubljevic va anotar baix l’anella per a entrar quatre a baix en l'últim minut. Feldeine es va deixar un des del tir lliure però Niang va capturar el rebutge i va acabar anotant baix l’anella per a sentenciar el triomf verd-i-blanc. Els tirs lliures del final i un triple final de Obi van deixar el resultat definitiu en 95-85.