Valencia Basket suma a Madrid el 2 de 2 en Eurolliga (77-93)

08/10/2020

El conjunt taronja culmina un partit brillant davant el Real Madrid i aconsegueix la segona victòria en 2 partits en la Turkish Airlines EuroLeague. Actuació colossal d'equip en la qual van destacar Bojan Dubljevic amb 24 punts i 6 triples i Nikola Kalinic amb 10 punts i 8 rebots.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Dues cistelles de Williams i Kalinic després de sengles robatoris van equilibrar el triple inicial de Abalde i encara que va provocar pèrdues en les següents accions, l'equip taronja no va poder ampliar la seua anotació i Tavares es va penjar per al 5-4. Un triple de Dubljevic ho empatava a 7 abans d'un altre de Campazzo i un 2+0 de Tavares. El capità taronja va tornar a clavar el triple i Vives ho va empatar de nou amb una safata en transició (12-12 min.7). Abalde i Campazzo van tornar a estirar la renda local però Kalinic es va fabricar el ganxo. Campazzo va ficar un triple sobre la botzina de possessió però de nou Kalinic li va donar la rèplica, atacant l’anella malgrat la presència de Tavares i anotant en rectificat. Després de la bona defensa, una antiesportiva de Campazzo va portar un tir lliure de Labeyrie per a deixar el marcador en 19-17 al final del primer quart.

Una acció individual de Hermannsson ho va tornar a igualar abans d'un triple de Rudy. Un triple de Labeyrie des de la cantonada va tallar un moment d'anotació blanca liderat per Tavares però quan Randolph es va unir va estirar fins al 29-22. Un 2+1 de Van Rossom va contindre l'estirada local i després el base belga va trobar a Tobey baix l’anella. San Emeterio va ampliar el parcial a un 0-7 per a empatar el partit a 29 abans d'un triple de Rudy al qual va replicar Tobey baixant un alley-oop manat per Van Rossom. Un triple de Labeyrie va posar per damunt al Valencia Basket i un altre de Dubljevic va ampliar el parcial a un nou 0-7 (32-37) a tres minuts del descans. Kalinic va respondre postejant la cistella de Campazzo i un nou triple de Dubljevic va portar a Laso a parar el partit amb huit d'avantatge (34-42). Després de l'aturada, Llull va clavar el triple i Campazzo va anotar després de la recuperació blanca. I després del temps mort de Ponsarnau, l'equip taronja va apurar la primera part per a trobar a Dubljevic baix l’anella i manar el partit al descans amb 39-44.

La segona meitat començava amb un triple de Dubi i després de la cistella de Garuba, Prepelic i de nou Dubljevic (el seu sisé triple) anotaven des de més enllà de l'arc dues vegades seguides per a posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena (41-52 min.23). Encara que Garuba va tallar el parcial amb una cistella després de rebot ofensiu, Prepelic es va escórrer entre la defensa blanca per a traure un 2+1 que va posar el +12 abans d'un encert de Causeur. Campazzo va baixar la renda taronja de la desena amb una acció individual però Kalinic es va fabricar la cistella en el pal baix i Vives va furtar una pilota que després de rodar pels seus companys, va acabar en una safata del propi base català. Després del temps mort demanat per Laso, Dubljevic va traure personal i va anotar els dos tirs lliures per al 47-61. Tavares va rebotejar en atac i la va afonar però el capità taronja li va traure la quarta personal al center capverdià i no va perdonar des del tir lliure per a asseure's amb 24 punts a tres minuts per a acabar el tercer acte. Després d'un parell de bones defenses, Williams va fer el coast to coast per a acabar amb la cistella per elevació per a posar una nova màxima amb el 49-65. Campazzo va anotar dos tirs lliures però Williams va ficar el triple. Llull tampoc va fallar des de la línia de personal i el tir taronja no va entrar per a deixar-lo en 53-68 amb deu minuts per jugar.

El Real Madrid va pujar el nivell d'intensitat de la seua pressió defensiva i Randolph va traure falta de tirs, però Hermannsson va trobar amb paciència el buit per a traure un 2+1 i després d'una bona defensa, San Emeterio va ficar una cistella marca de la casa des de la mitjana distància. Tobey va palmejar dins el tir de Van Rossom per a posar per primera vegada la vintena d'avantatge. Després d'una falta en atac de Randolph, San Emeterio va ficar el triple en la segona opció i després d'una bona defensa, una transició va acabar amb una passada mil·limètrica de Hermannsson que Labeyrie va baixar en un potent alley-oop per a posar el 55-80 a set minuts per a acabar. Tavares des del tir lliure va tallar el parcial en 0-12 però Van Rossom va trobar a Tobey per al alley-oop abans del triple de Thompkins. Tobey es va deixar un en el tir lliure i Thompkins va tornar a convertir des de darrere de la línia per al 63-83 a cinc minuts del final. Hermannsson va trobar a Van Rossom per a la safata i San Emeterio va recuperar la pilota perquè els segons continuaren caient del costat taronja encara que no aconseguia anotar en la següent acció. Els triples de l'equip blanc van començar a entrar, el següent obra de Rudy, però Tobey recollia el rebot en atac per a anotar sota el cércol. L'equip blanc volia anotar ràpid, i per primera vegada en el partit l'aconseguia, però San Emeterio recollia el seu propi tir per a convertir després de rebot ofensiu. Jaime Pradilla va ingressar en el partit i l'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador amb un triple de Tobey. Els últims dos minuts només van servir per a deixar el marcador final en 77-93.