Sòlid triomf en la pista del Zalgiris Kaunas (82-94)

22/10/2020

Valencia Basket es va convertir en el primer equip a tombar al Zalgiris Kaunas en la present edició de l'Eurolliga després d'imposar-se en terres lituanes per 82-94 davant més de 5.000 aficionats en el Zalgirio Arena. L'equip taronja va sobreviure a l'encert inicial dels lituans, va pujar el llistó defensiu en la segona meitat i es va posar per davant amb un parcial de 12-30 en el tercer quart. La defensa va permetre avantatges de fins a 16 punts i va contindre el arreón final dels locals per a sumar d'aquesta manera la seua tercera victòria en quatre partits.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un encert després de rebot ofensiu del capità va igualar l'encert inicial de Lauvergne, però dos triples de Vasturia i Grigonis van disparar la renda local abans d'un altre triple de Vanja. Grigonis va ficar el tercer triple seguit dels verds per al 11-5, però Labeyrie en el pal baix i un triple de Kalinic col·locaven a un a l'equip taronja. Vasturia també va encertar des de lluny per al 14-10 després dels primers quatre minuts però Dubljevic es va fabricar la cistella en el pal baix i Labeyrie amb un revers ho empatava en arribar a la meitat del primer acte. Marinkovic amb una acció individual va posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket i Kalinic va ampliar el parcial des del tir lliure (14-18 min.6). Lekavicius ho va parar en 0-8 i Jokubaitis va tornar a donar la davantera als locals amb un triple. Labeyrie va convertir en dos punts una estratègia de fons però Jokubaitis va ficar el sisé triple dels verds en el primer acte i Rubit des de la mitjana distància va posar el 24-20. Kalinic va trobar a Prepelic per a la safata i Milaknis va ficar el seté triple del Zalgiris en nou intents per a deixar el marcador en 27-22 al final del primer quart.

Després d'una mala eixida al segon acte, Ponsarnau ho va parar amb 29-22 a huit minuts del descans. Derrick Williams des del tir lliure va ficar els primers punts del quadre taronja en el segon quart però un triple de Hayes va posar el 32-24. Una bona circulació va acabar amb Prepelic trobant primer a Dubi per a la cistella senzilla en la pintura i després a Williams per a un mat contundent que rebaixava el desavantatge a quatre. Lauvergne i Hayes ho van tornar a estirar a huit abans de dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Van Rossom. Hayes mantenia per damunt al conjunt lituà i un triple de Walkup i Rubit van posar el 43-33. Kalinic baix l’anella i Dubljevic després de rebot ofensiu retallaven, Grigonis va ficar dos tirs lliures i els últims llançaments no van entrar per a arribar al descans amb 45-37.

Un triple de Kalinic va ser la primera cistella de la segona meitat, Lauvergne va convertir baix l’anella i Marinkovic va encertar des de darrere de la línia per a tornar a retallar a quatre. Malgrat la cistella de Hayes, el tercer triple seguit, obra de Dubljevic i una safata de Marinkovic després d'un bon bloqueig de Dubi portaven al tècnic austríac del Zalgiris a parar el partit amb 49-48. L'equip taronja va aprofitar els errors ofensius de l'equip verd per a posar-se per damunt amb un triple de Dubljevic però Lauvergne des del tir lliure ho empatava a 51 en arribar a la meitat del tercer quart. Van Rossom amb una cistella per elevació i Prepelic amb una acció individual mantenien per damunt a l'equip taronja. Un triple de l'escorta eslové ampliava l'avantatge visitant i un 2+0 de Kalinic feia més gran el parcial, que es va quedar en 0-9 després d'una cistella de Rubit (51-60 min. 28). Labeyrie va baixar un alley-oop, Jokubaitis va atacar el cércol amb decisió per a anotar i Prepelic va ficar un altre triple després de l'estratègia de fons per a posar per primera vegada els deu d'avantatge. Rubit i Vives van canviar cistelles per a arribar amb 57-67 a deu minuts del final.

L'equip taronja es va carregar de personals però no va concedir en la seua primera defensa i San Emeterio va trobar a Vives perquè anotara des de la mitjana distància. Rubit va anotar a anella passada però després d'un bon robatori de Prepelic, San Emeterio va clavar el triple des de la cantonada. Valencia Basket es va ficar en bonus a 7.15 del final però va defensar les següents accions i va anotar un triple de Marinkovic per a posar el 59-75. Un tir lliure i un palmeig de Lauvergne van alimentar l'ofensiva local, però un nou triple de Marinkovic permetia a l'equip taronja entrar en els cinc minuts finals amb +16. L'equip lituà va tractar d'apretar, i encara que Williams va baixar el alley-oop, Zalgiris va estrényer amb un triple de Lekavicius i un altre de Milaknis per a posar el 70-80 a tres minuts del final. Ponsarnau va moure la banqueta per a ficar jugadors amb energia per a afrontar la pressió local i Vives va clavar el triple que va donar més aire al quadre taronja. Tobey baixant un alley-oop va replicar a la cistella de Milaknis. El mateix van fer Labeyrie i Kalinic per a respondre a l'encert final dels lituans perquè el resultat final es quedara en 82-94