Valencia Basket aconseguix el seu primer triomf enfront de Spar Girona (58-68)

24/10/2020

Una victòria que es resistia per fi ha arribat. Valencia Basket aconseguix el seu primer triomf enfront de Spar Girona, a què no havia aconseguit guanyar des de l'ascens a LF Endesa, amb un intens i igualat partit en la J7 de la competició (58-68) en Fontajau. El conjunt taronja va saber patir en moments de partit i traure esta anhelada victòria amb un bon treball d'equip i unes colossals Raquel Carrera, Celeste Trahan-Davis, Laura Gil i Bec Allen. Valencia Basket continua invicte amb un 7-0 i es manté co-líder junt amb Perfumerías Avenida.

Spar Girona va arrancar més sòlid en el partit amb una gran Chelsea Gray liderant l'atac de les locals. A Valencia Basket li costava trobar el seu lloc en ambdós costats de la pista i, després d'encaixar un parcial de 9-0, va començar a créixer des de la defensa per a replicar amb un 5-0 iniciat amb un triple de Juskaite que tornava la confiança. A pesar de tot, les de Rubén Burgos acabaven el primer quart 6 baix.

El segon quart continuava amb les catalanes manant. Quan es van posar amb 8 punts d'avantatge, l'equip taronja va tornar a reaccionar estrenyent arrere i propinant un parcial de 9-0 que donava la volta al marcador i li posava per davant. Celeste, la principal protagonista de la remuntada sent vital ofensivament i defensivament. Amb la interior liderant i quatre punts consecutius en la recta final del quart, Valencia Basket va agafar un avantatge de 8 punts després d'un parcial de 10-24 (27-35).

Després del descans el partit es va tornar en un intercanvi de colps encara que el conjunt taronja continuava per davant. Amb Cristina l'avantatge va pujar a 10 punts i amb un triple de Bec la màxima es va elevar fins als 11. Del costat de Girona, l'extaronja Julia Reisingerová era la jugadora que les mantenia vives. No obstant això, la seua quarta falta a mitat del tercer període que va obligar Surís a assentar-la, no va permetre que Valencia Basket es desapegara. Amb un triple d'Eldebrink, les locals van fer un parcial de 5- 0 que disminuïa la renda taronja. Amb eixe mateix parcial van contestar les taronja, però 6 punts consecutius de Girona liderat per Laia Palau al final del quart estretia encara més la diferència.

A pesar del parcial d'eixida de l'últim quart de 0-8, Valencia Basket no es vi baix en cap moment. Amb alternança de lideratge en el marcador, l'equip de Rubén Burgos puge aguantar la pressió. L'expulsió per faltes de Gülich no va impedir que amb la connexió entre Laura Gil i Raquel Carrera, Valencia Basket aconseguira tornar a manar per 8 punts a 1:30 per al final. La victòria cada vegada estava més prop i Bec Allen la va tancar des del tir lliure.