La novena victòria seguida arriba després d'una bona segona part a Logronyo (51-71)

31/10/2020

Valencia Basket va aconseguir la novena victòria seguida i va defendre la seua condició d'invicte amb un treballat partit a Logronyo en la J9 de la LF Endesa front Campus Promete. Una segona part excepcional amb un parcial de 28-44 va permetre tancar el triomf amb comoditat. Gran actuació de Queralt Casas (15 punts, 16 de valoració), Bec Allen (13 punts, 16 de valoració) i Cristina Ouviña (9 punts, 7 assistències i 17 de valoració).

Valencia Basket va eixir a pista a mig gas, tant davant com darrere, la qual cosa es va traduir en un parcial de 11-4 amb Diarra i Alarcón destacant per part de Campus Promete i posant el primer avantatge per a les locals. En el moment en què les taronja van començar a estrényer en defensa i Queralt va assumir la càrrega ofensiva, amb un parcial de 2-11 van aconseguir donar-li la volta al marcador. Més de la mitat dels punts de Valencia Basket en el primer quart van ser de l'escorta nacional. El primer quart acabaria en màxima igualtat.

En el segon període l'equip de Rubén Burgos va tirar el forrellat en la seua cistella, impedint que les riojanes anotaren durant els tres primers minuts. Amb una espectacular Cristina Ouviña defenent i repartint joc en atac, Valencia Basket va aconseguir un màxim avantatge de 8 punts. No obstant això, en l'equador del segon quart la sequera va marcar a ambdós equips, que no van ficar en quasi 4 minuts. Campus Promete va aconseguir retallar amb una cistella final de Conde però a pesar de la baixa anotació, el conjunt valencià se va anar manant en el marcador al descans amb un parcial de quart global de 6-10 (23-27).

Després del pas pels vestuaris, Flores va estrenar el marcador però, a continuació, un gran parcial de 11-0 de Valencia Basket defenent, corrent i trobant bons tirs, posava l'avantatge taronja en 13 punts. El conjunt valencià va continuar gestionant eixa renda fins que amb un triple de Juskaite es va elevar a 14. L'eixida de Knezevec a pista va donar oxigen a les locals però no van poder retallar més de 2 punts al final del tercer període.

En els últims 10 minuts, Valencia Basket va encaixar un xicotet parcial de 5-0 que va tornar momentàniament les esperances al seu rival, perquè baixava de la barrera dels 10 punts i es posava a 8. En eixe instant, Bec, que havia estat més discreta d'allò més habitual, es va posar la seua capa de jugona anotant 11 punts quasi consecutius amb 3 triples, que allunyaven ja quasi qualsevol possibilitat de remuntada de les riojanas. El parcial va ser de 15-0 per a posar el +23. Ja amb el partit pràcticament tancat, Valencia Basket va aguantar la renda dels 20 punts i va posar la guinda amb Lorena Segura anotant un triple a pocs segons del final.