Reacció insuficient davant el Real Madrid a la Fonteta (78-86)

01/11/2020

Valencia Basket ho va intentar tot per a tornar a un partit del qual li va traure un parcial de 4-28 a favor del Reial Madrid en el primer quart i tirant d'orgull va arribar a col·locar-se a sis a quatre minuts del final liderat per un inspirat Labeyrie (26 punts), però no va poder posar en risc el triomf visitant, que va acabar arribant per 78-86.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Martin Hermannsson, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. L'aler serbi en el pal baix va replicar als encerts inicials de Tavares i Carroll però el propi Carroll i Campazzo van estirar la renda visitant fins al 2-12, amb 7 punts del tirador blanc en arribar a la meitat del primer acte. Labeyrie va trencar el parcial, encara que Carroll continuava enxufant i en un partit que no es parava i amb un ritme frenètic, un triple de Abalde va posar el 4-17 al pas pel minut 7. Carroll i Abalde amb altres dos triples van fer més gran la ferida taronja i un mat de Tavares va posar el 4-25 en el marcador de la Fonteta. Una cistella en acció individual de Prepelic va donar algo a una ofensiva taronja superada per l'eixida del rival per a acabar el primer quart amb 6-28.

Un 2+0 de Tobey va obrir el segon acte i Marinkovic va retornar el triple de Thompkins. L'escorta taronja va ficar un altre després d'una bona defensa però l'equip taronja no va tindre encert per a rebaixar el seu desavantatge i Garuba va anotar des de la cantonada. Tobey va baixar un alley-oop, Taylor no va fallar des del tir lliure i el triple de Llull va baixar amb neu per al 16-39 en arribar a la meitat del segon quart. Els triples de Marinkovic continuaven entrant i Van Rossom va trobar el corredor per a deixar la safata però Taylor i Laprovittolla no deixaven que l'avantatge visitant baixara. Vanja va ficar el seu quart triple però Thompkins el va retornar i Laprovittola va posar un màxim desavantatge amb el 12é triple dels blancs en 19 intents per a manar el partit al descans amb 25-50.

Kalinic es va fabricar la primera de la segona meitat i una tècnica a la banqueta per protestar una pilota agranada per Tavares li va donar un tir a Carroll. Kalinic va ficar el triple i en una segona protesta, Jaume Ponsarnau va ser eliminat del partit per una segona tècnica. Una nova tècnica, esta vegada a Van Rossom li continuava donant tirs lliures a Carroll que no fallava, Dubljevic va anotar baix l’anella i després del robatori, Sam va trobar a Labeyrie per a baixar el desavantatge de la vintena (34-53 min.23). Van Rossom va atacar l’anella amb decisió per a anotar dues safates seguides, Tavares va baixar el alley-oop i Labeyrie va clavar el triple per al 41-57 al pas per la meitat del tercer acte. Dubljevic va palmejar dins el tir de Marinkovic i Vives va convertir el triple, però l'equip blanc retornava els colps per a mantindre el seu avantatge per damunt dels quinze punts. Cinc punts seguits de Labeyrie baixaven a -15 i uns tirs lliures de Tobey retornaven els punts de Tavares per a arribar amb 55-70 a deu minuts del final.

Una cistella de Labeyrie retallava a 13 però dos triples seguits de Thompkins i Abalde tornaven a estirar la renda madridista. Hermannsson i un triple de Labeyrie tornaven a activar l'ofensiva taronja i el propi ala-pivot francés convertia l'acció individual per a baixar de nou a -12. València Basket va tancar el seu cércol en les següents accions però no va trobar encert per a baixar encara més el seu desavantatge fins que Prepelic va traure la falta de tirs lliures per a allargar el parcial a un 9-0 per a posar el 66-76. Taylor va convertir un tir lliure i Labeyrie dos per a baixar de la desena el desavantatge i després de la pèrdua blanca, un triple de l'ala-pivot internacional francés posava a sis al València Basket amb quatre minuts i mig per a acabar. Laso va parar el partit i va tornar a ficar a Campazzo i Carroll. L'equip blanc no va anotar i li van xiular falta en el rebot ofensiu a Tobey abans del triple de Campazzo. Prepelic i Labeyrie anotaven per a tractar de mantindre a Valencia Basket en el partit però un triple de Randolph posava el 75-85 a dos minuts del final. L'equip taronja no va encertar en les següents accions, l'equip blanc va jugar amb el rellotge, el triple de Kalinic va arribar ja sense temps per a donar-li la volta al marcador i la victòria visitant va acabar arribant per 78-86.