Adeu al malefici milanés i la quarta en la Turkish Airlines Euroleague (86-81)

06/11/2020

València Basket s'imposa en un partit duríssim davant l'equip italià, en un duel que es va resoldre en la part final. Sam Van Rossom va liderar l'atac taronja, que esperarà conéixer l'abast de la lesió de Mike Tobey, que es va retirar en la recta final del partit.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un triple de Vives i un altre de Kalinic van portar a Messina a parar el partit amb un minut i mig d’encontre i 6-0 en el marcador. Shields va ficar la primera dels italians, Dubljevic no va perdonar des del tir lliure i Roll va clavar el triple des de la cantonada. Rodríguez va posar a un als visitants però Dubljevic baix l’anella posava el 10-7. Rodríguez i un triple de Roll van posar per damunt al Armani, però un mat de Williams i dos tirs lliures de Dubljevic li van donar la volta de nou. El mateix Williams a passada de Dubi i Prepelic defensaven la renda taronja abans del mat de Brooks i Derrick insistia amb dues accions individuals consecutives per a pujar-la a cinc punts. Un triple de Hermannsson replicava a la cistella de Shields per a deixar-ho en 24-18 al final del primer quart.

Una cistella amb addicional de Tobey va replicar a un altre de Datome en uns minuts en els quals Josep Puerto es convertia en protagonista amb la seua intensitat (tant per a cometre tres faltes com per a recuperar pilotes i ajudar a l'equip en defensa) abans de retirar-se entre els aplaudiments de la Fonteta amb 29-21 després de la cistella de Hermannsson. Rodríguez i Roll van activar l'ofensiva visitant, però dos triples de Prepelic i Labeyrie posaven per primera vegada la desena d'avantatge. I el propi Labeyrie en transició col·locava el 37-25 amb una cistella en transició. Prepelic va tallar un parcial de 0-8 amb una safata i Shields i Hines col·locaven el 39-37 a dos minuts del descans. Després del temps mort, Van Rossom va clavar el triple, Hines va anotar en una acció marca de la casa i Datome ho va empatar a 42. Valencia Basket no va poder anotar després de l'aturada i Micov ho manava al descans amb 42-44.

Hynes, després de demanar prèviament que es parara el partit en estar el sòl humit, i Shields van ampliar el parcial en contra i Kalinic des del tir lliure va ficar els primers punts taronja de la segona meitat. L'aler serbi va atacar l’anella amb força per a la safata i Van Rossom des del tir lliure ho empatava a 48. Després d'una bona defensa, Vives va córrer la pista per a ficar la safata, la qual cosa va portar a Messina a demanar temps mort amb 50-48 i un parcial de 8-0 que va tallar Tarczewski. Un triple de Dubljevic va ser replicat per un 2+1 de Leday però Kalinic en acció personal i Labeyrie baixant un alley-oop manat per Vives defensaven l'avantatge local. Van Rossom contestava a la canastra de talent de Shields que va encadenar cinc punts seguits per a mantindre pegats als seus (59-57 min.27). Kalinic des del tir lliure i un triple de Van Rossom després de rebot ofensiu del serbi anotaven davant un AX Armani Exchange Milà que volia fer mal usant dos exteriors grans davant les absències taronja. Però la velocitat dels “baixets” del Valencia Basket, en aquest cas en la figura de Van Rossom, posava el 66-59. Un encert de Datome ho manava amb 66-61 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Prepelic sobre la botzina de possessió i Tobey a passada de l'eslové defensaven la renda local malgrat un inici amb encert dels italians. Un nou triple de Prepelic, posava el 74-65 abans d'un 2+1 de Shields i un triple de Leday per a acostar-los a tres. Després d'un intercanvi d'errors, Labeyrie va anotar a taula, Micov es va deixar un en el tir lliure i Tobey es va lesionar en el genoll esquerre i va haver d'abandonar el partit a quatre minuts del final, deixant gelat l'ambient a la Fonteta amb 76-72. Micov va anotar a taula i Leday ho va empatar a 76 amb un mat. Un mat de Kalinic després de robatori va ser replicada per una cistella de Micov en acció individual. Van Rossom va traure la personal i no va perdonar des de la línia, Milà va fallar per dues vegades però Dubljevic va perdre la pilota i Shields es va deixar un des del tir lliure per al 80-79 en entrar en l'últim minut. Un triple de Van Rossom va ser contestat per un 2+0 de Hynes. Van Rossom va traure personal però es va deixar un tir lliure, i encara que el rebot solt va caure del costat italià, Micov esta vegada no va anotar i després del rebot va haver-hi falta sobre Prepelic. L'eslové va ficar els dos des del tir lliure, Rodríguez no va convertir i València Basket va deixar morir el partit per a acabar guanyant per 86-81.