L'encert del Hereda San Pablo Burgos s'imposa a la Fonteta (81-99)

08/11/2020

Valencia Basket no va poder acabar bé la seua setmana en caure derrotat a la Fonteta davant l'Hereda San Pablo Burgos per 81-99 en un partit en el qual sempre va anar per darrere i on l'encert exterior dels castellans (18 triples) i un enorme Rivero no van permetre en esta ocasió la reacció local. Ho va intentar fins al final l'equip taronja però amb més cor que encert i no va trobar la manera d'acostar-se davant un rival que no parava d'anotar. Labeyrie (13 punts i 6 rebots) i Prepelic (13 punts) van ser els més destacats en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Martin Hermannsson, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Louis Labeyrie. Dos tirs lliures del francés, hui de cinc d'inici, van obrir el partit, però l'equip burgalés va replicar amb un parcial de 0-7 que va tallar Williams amb una acció individual. Un triple de Horton va posar el 4-10 abans d'un altre de Vives, però Salvó va mantindre obert el festival des de darrere de l'arc. Hermannsson va trobar el camí a l’anella però Benite va ficar un nou triple per a posar el 10-17 en arribar a la meitat del primer acte. Labeyrie a passada de Dubljevic i el propi capità taronja des del tir lliure van contindre la irrupció ofensiva de McFadden però Rivero va posar per primera vegada la desena de desavantatge per a deixar-lo en 14-24 en acabar el primer acte.

Un triple de Pradilla va ser replicat per quatre punts seguits de Rivero i una cistella baix l’anella de Kravic per al 17-30 abans d'una acció individual de Williams i un triple des de la cantonada de Puerto. Cook ho va retornar, Van Rossom va convertir a anella passada i Rivero va continuar ficant des de la mitjana distància. Dubljevic en la pintura i Prepelic des del tir lliure només podien igualar el moment ofensiu de Rivero, que enxufava des de tots costats per a arribar amb 28-38 a cinc minuts del descans. La intensitat defensiva de l'equip taronja va afectar momentaneamente l'efectivitat castellana (que va començar amb un 7/11 en triples) i un triple de Van Rossom portava a Peñarroya a parar el partit. Barrera tornava a estirar a deu la renda visitant abans d'un triple de Williams i una cistella de Prepelic però altres dues de Benite i Renfroe mantenien per damunt de la desena la renda burgalesa (36-47 min.18). Prepelic i Labeyrie des de la personal pesaven menys que dos triples seguits de Benite per a arribar al descans amb 39-53 i un 11/17 dels burgalesos des de darrere de la línia.

Kalinic en el pal baix va ficar la primera de la segona meitat i una tècnica a Peñarroya va portar un tir lliure de Dubljevic abans de la cistella de Renfroe, la primera dels burgalesos, després de quasi tres minuts de tercer acte. La defensa taronja va baixar de nou l'efectivitat dels visitants, però no trobava encert en atac per a reduir el seu desavantatge. Un triple de Renfroe posava el 42-58 abans d'un mat de Labeyrie i una pilota penjada que Kalinic va convertir en dos punts. Un triple de Salvó va ser contestat per un altre de Labeyrie i Kalinic de nou va traure petroli en el pal baix per a retallar a deu (51-61 min.26). Rivero des del triple i Salvó defensaven la renda visitant malgrat els punts de Dubljevic i Vives. Un triple de Prepelic baixava el desavantatge de la desena però Rivero ho va retornar i Dubljevic va anotar un ganxo a taula. Un tir lliure de Rivero i un triple de McFadden ho deixaven en 60-73 amb un quart per jugar.

Una antiesportiva xiulada a Williams posava el -15 abans d'una acció individual de Prepelic però un triple de Benite estirava fins al 62-78. Un 2+1 de Labeyrie i una canastra trepitjant la ratlla de Prepelic van trobar un altre moment d'inspiració de Rivero, que amb set punts seguits avortava tots els intents de remuntada de l'equip taronja. Una tècnica a Kalinic i una cistella de Kravic posaven el 67-88 a cinc minuts del final i malgrat que el propi Kalinic i Williams ho intentaven, el conjunt castellà veia ja l’anella com una piscina i no parava d'anotar. Amb el partit mort, l'anotació final de Kalinic i Williams només servia per a deixar el marcador final en 81-99.