Fundació “la Caixa” i CaixaBank renoven el seu suport al programa social One Team de Valencia Basket

11/11/2020

CaixaBank renova el seu suport, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, al programa One Team que el Valencia Basket Club desenvolupa en L’Alqueria del Basket i que té com a objectiu que joves de diferents entitats socials visquen, a través de la pràctica del bàsquet, experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal, usant l'esport com a vehicle per a compartir valors socials.

 

El One Team del Valencia Basket, inicia esta temporada la seua onzena sessió del programa de Responsabilitat Social Corporativa de Euroleague Basketball que l'entitat taronja està desenvolupant en L’Alqueria del Basket amb els integrants de diferents entitats socials que atenen joves amb determinades problemàtiques. Com en totes les edicions anteriors, el Club compta de nou amb l'ajuda de CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”.

 

L'acord ha sigut subscrit per Paco Raga, president d'honor del Valencia Basket, i Xicu Costa, director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

 

Xicu Costa ha valorat molt positivament l'experiència comentant que “des de CaixaBank estem molt satisfets amb esta col·laboració amb el Valencia Basket ja que els valors d'este projecte encaixen perfectament amb els de la nostra Acció Social, que es preocupa i s'ocupa d'oferir oportunitats als col·lectius que més el necessiten”.

 

 

 

Per la seua part Paco Raga ha assenyalat que “és un plaer tornar a comptar amb la col·laboració de CaixaBank en este programa. Ja ens han demostrat en els últims anys ser una entitat que compartix els nostres valors, i no podríem tindre millor company de viatge en un programa en el qual tractem d'inculcar-los a través de l'esport als col·lectius que més ho requerixen”.

 

Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seua labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. En 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de xicotetes i mitjanes entitats socials solidàries pogueren accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes.

 

El programa One Team es desenvolupa a través de 10 sessions d'entrenament. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà els participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones. En este aprenentatge, els protagonistes caminen de la mà dels seus ambaixadors, jugadors del primer equip masculí de Valencia Basket, que participen en una de les sessions de treball, acostant-los de manera especial l'exemple del que significa una Cultura de l'Esforç que tracten d'aplicar cada dia en la pista.

 

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

 

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

 

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que oferix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i

 

professionals Els seus empleats participen en tasques de voluntariat durant tot l'any, mitjançant l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”. En l'últim any, al voltant de 5.800 persones de l'Associació han participat en més de 7.000 activitats solidàries. Entre elles es troben els cursos d'educació financera, una de les iniciatives que formen part del compromís de CaixaBank amb la cultura financera.

 

CaixaBank destaca per la seua actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en esta matèria. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seua, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.


TAGS: