Valencia Basket reprén la lliga allargant la ratxa a Vitòria (57-60)

19/11/2020

Valencia Basket va saber patir a Vitòria i va traure una complicada victòria enfront de Kutxabank Araski en la J11 de la LF Endesa (57-60). L'equip taronja va començar el partit manant i aconseguint una àmplia diferència, però les locals van aconseguir donar-li la volta al partit des de la defensa. La providencial direcció de Cristina Ouviña (18 punts, 8 rebots, 6 assistències en 35 minuts) i la gran actuació de les interiors davall el cércol va permetre un ajustat triomf que manté a Valencia Basket invicte amb un 11-0 i retenint el coliderato de la lliga.

Les defenses es van imposar en l'inici del partit, que estava destacant per una anotació eminentment baixa. Valencia Basket va aconseguir tancar molt bé el cércol apoderant-se del rebot i en el moment en què va començar a trobar llacunes en la defensa vitoriana, les cistelles van començar a arribar. Del 5-2, les de Rubén Burgos van passar a un 7-22 en un parcial irresistible liderat per Cristina Ouviña en atac i la superioritat amb Laura Gil i Marie Gülich en el pal davall, de manera alternativa. El quart acabaria amb un bo avantatge de 14 punts.

En l'inici del segon període Valencia Basket va incrementar eixa diferència fins als 18 punts, però un mini-parcial de 4-0 de l'extaronja Joy Adams va obligar Rubén Burgos a parar la trobada per a reordenar al seu equip. La providencial direcció de Cristina Ouviña no va evitar que les locals retallaren més distàncies. Amb un parcial de 7-0 completat entre Quevedo i Cruz, Araski tombava la barrera dels 10 punts al descans mentres que les taronja no trobaven les bones sensacions que havien demostrat feia només uns minuts (28-36).

Pardo retallava encara més el desavantatge local després de la volta dels vestuaris a només 3 punts i a Valencia Basket li va passar factura la falta d'encert i l'augment de la pressió defensiva d'Araski. 6 minuts de tercer quart van haver de passar fins que el conjunt taronja va anotar la seua primera canastra a través de les mans d'Ouviña. Açò no va evitar que les basques es posaren a un punt mentres Valencia Basket no trobava solucions al seu embós fins que un parcial 8-1, amb dos triples de Juskaite, va aconseguir donar oxigen a les de Rubén Burgos.

L'últim quart va ser un intercanvi de colps en què Valencia Basket no aconseguia desapegar-se d'un Araski que havia aprés a mantindre's en el partit des de la defensa. Amb esta mentalitat i eixint en transició, les locals van tornar a posar en compromisos a les taronja posant-se a 2 punts de nou amb encara 3 minuts de joc per davant. Amb un 4-0 Valencia Basket tornava a eixamplar la diferència. Una diferència que Cruz va fulminar a només un punt per davall amb un triple. Un triple d'Allen junt amb magnífica direcció d'Ouviña i una falta antiesportiva d'Asurmendi a pocs segons del final van sentenciar la victòria taronja.