Remuntada de fe davant Maccabi Playtika Tel Aviv per al millor inici en Eurolliga (82-80)

20/11/2020

Valencia Basket va culminar una remuntada en els últims dos minuts amb un parcial de 12-3 per a recuperar set punts de desavantatge i sumar la seua sisena victòria en la Turkish Airlines EuroLeague davant el Maccabi Playtika Tel Aviv per 82-80. Una recuperació de Dubljevic i una safata de Van Rossom donaven al triomf a l'equip taronja en un partit en el qual Prepelic (22 punts) i Williams (15 punts, incloent el triple que empatava el partit a 80) van ser de nou els manteniments ofensius de l'equip.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità taronja i un triple després de robatori de Prepelic van donar una primera renda abans que Wilbekin retornara l'encert llunyà. Pradilla amb dues accions consecutives va posar el 9-3 abans d'un mat de Zizic al qual va respondre Prepelic baix l’anella. Prepelic amb el seu segon triple va retornar la cistella de Dorsey per a posar el 14-7 al pas pel minut 6. Caloiaro i Bender van retallar a tres abans d'una safata de Vives i el Maccabi deixant-se punts en la línia del tir lliure. Hunter va posar el 16-14 amb un tir a taula però Tobey va obrir el camp per a clavar el triple. Wilbekin ho va retornar sobre la botzina final de quart per a arribar amb 19-17 després dels primers deu minuts.

Dos tirs lliures de Williams i Tobey en la pintura van tornar a estirar un poc la renda local abans d'un palmeig de Hunter i una cistella després de robatori de Caloiaro. Blayzer va empatar el partit abans d'una acció individual de San Emeterio, però un triple de Caloiaro va posar per primera vegada per damunt als israelians (25-26 min.13). Un triple de Tobey i dos tirs lliures de Hunter tornaven a empatar el partit. I Prepelic i Zizic ho mantenien igual abans d'una nova cistella de l'escorta eslové i un 2+1 de Williams (35-30 min.17). Wilbekin va ficar el triple malgrat la bona defensa de Kalinic i va robar la passada per a tornar a empatar el partit, en este cas a 35, abans que Kalinic es fabricara la cistella en el pal baix. Dubljevic va retornar la cistella de Zizic i encara que Labeyrie es va deixar un tir lliure, Nikola va capturar la pilota solta per a generar una nova opció, que Van Rossom va convertir en una assistència per a Dubljevic. Un tir lliure de Lou ho deixava en 43-37 en el descans.

Prepelic va retornar baix l’anella el triple de Bender i Labeyrie amb un ganxo la cistella de Bryant però un triple llunyà de Wilbekin col·locava el 47-45. Els errors es van succeir en tots dos costats fins que Caloiaro va empatar el partit en el pal baix. En l'acció següent li van xiular la quarta personal a Vives i Caloiaro va posar el 47-50 amb un triple des de la cantonada. Prepelic ho va retornar immediatament però Wilbekin i Bender mantenien per damunt als visitants. Prepelic va ficar el seu quart triple però Jones va anotar un altre ràpid. Després d'una bona circulació, Williams va ficar el triple i Hunter el ganxo malgrat la defensa de Kalinic. Van Rossom des del tir lliure ho deixava en 58-59 amb deu minuts per jugar.

Tobey va baixar un alley-oop manat per Van Rossom per a tornar a canviar el signe del partit i després d'un robatori, la falta sobre Kalinic va portar un tir lliure. Un triple de Hermannsson després de provocar la pèrdua posava el 64-59 i un tir lliure de Blayzer tallava el parcial en 8-0. Tobey va afonar per a baix el tir fallat de Martin Hermannsson però Caloiaro va ficar el triple. A cinc minuts del final, Wilbekin ho va empatar amb un triple i Bryant amb el tercer encert llunyà seguit dels visitants portava a Ponsarnau a parar el partit amb 66-69 amb quatre minuts per jugar. Després de l'aturada, Williams es va fabricar el 2+0 i Wilbekin va ficar un altre triple més, però Williams va traure una altra personal i esta vegada no es va deixar res des del tir lliure. Wilbekin va trobar a Zizic baix l’anella i després de la fallada taronja, va ficar un nou triple per a posar el 70-77 a 2.20 del final. Vives va ficar el triple ràpid després del temps mort, l'equip taronja va recuperar la pilota però el tir de Prepelic no va entrar i es va xiular la cinquena personal al mateix Vives. Bryant va ficar la cistella malgrat la bona defensa taronja i San Emeterio va ficar els dos tirs lliures. Valencia Basket va defensar la següent acció i Prepelic col·locava a dos a l'equip taronja des del tir lliure. En la pressió va haver-hi falta sobre Bender, que només va ficar el segon per al 77-80 ficats ja en els últims segons. Van Rossom va perdre la pilota però Wilbekin no va anotar i Williams ho va empatar amb un triple. Després del temps mort, Dubljevic va recuperar la pilota i Van Rossom va deixar la safata suau per a certificar la victòria taronja per 82-80.