Valencia Basket sap patir per a aconseguir la dotzena (76-59)

22/11/2020

Valencia Basket va saber patir per a mantindre's invicte i aconseguir la dotzena de victòries consecutives abans de mesurar-se a Perfumerías Avenida. Les de Rubén Burgos es van sobreposar a un mal moment entre el tercer i l'últim quart per a tancar el partit amb un parcial demolidor que va valdre la victòria.

No li entraven els tirs a Valencia Basket en els primers minuts, i les defenses van cobrar protagonisme. Passats 4 minuts, ambdós equips havien anotat només dos cistelles, totes elles en el pal. Ací precisament anotava un 2+1 Celeste Trahan-Davis que posava per davant per primera vegada a Valencia Basket. I es va començar a entonar l'atac taronja, al mateix temps que la defensa es convertia en un mur infranquejable per a les visitants, que s'embossaven en eixos 4 punts. Un triple de Lorena Segura provocava el temps mort després d'un parcial de 14-0. Reaccionava Quesos el Pastor, però no era prou. Lorena aprofitava a la perfecció els seus millors minuts com taronja i amb 9 punts quasi consecutius, deixava l'avantatge en +13 a pesar de l'encert de Quirante en l'últim segon (24-11).

Començaven millor les de Zamora en el segon, comandades per l'ex traronja Marina Lizarazu i una encertada Faussurier. S'igualaven les forces, però un triple d'Allen tornava a elevar la diferència per damunt dels 10. L'australiana es multiplicava tant en defensa com en atac per a provocar un nou temps mort del seu rival. Esta vegada, no obstant això, la reacció no va arribar. Casas, Trahan-Davis i Allen completaven un parcial de 13-0 que trencava Okonkwo. En eixe momento Valencia Basket ja dominava el partit amb un còmode avantatge (43-25).

Pareixia que trencava el partit Valencia Basket en la represa, però va exhibir la seua millor versió Quesos el Pastor amb un parcial de 0-6. La intensitat defensiva va cedir el protagonisme als atacs, i ací va ser novament Allen la que va liderar a les taronja. Entre un alt ritme de joc i moltes imprecisions per ambdós parts, la diferència es va mantindre. Almenys fins que Salas, Okonkwo i Lizarazu, van decidir ficar la por en el cos a les taronja. Les pèrdues de les locals van motivar en atac a les zamoranas, que al final del tercer es posaven a 6, fregant els 3 amb un triple que es va anotar fora de temps (56-50).

Okonkwo tornava a colpejar primer en el definitiu, responia Queralt. Però Valencia Basket no estava entonat. I Quesos el Pastor es va ficar de ple en la lluita pel partit. Un 2+1 de Salas estretia el marcador i el partit pràcticament començava novament (58-57). Un nou triple d'Allen donava un respir. Era el moment decisiu de l’enfrontament i ací les de Rubén Burgos es van créixer. Queralt Casas i Gülich tornaven a donar avantatge i cinc nous punts d'Allen tornaven la tranquil·litat. El parcial de tornada era de 18-0 i servia per a amarrar la victòria i inclús evitar qualsevol patiment en un partit en què es va haver de suar d'allò més per a aconseguir el triomf.