L'últim quart condemna a Valencia Basket davant Iberostar Tenerife (89-95)

22/11/2020

Valencia Basket no va poder tancar bé la seua setmana de tres partits en caure derrotat davant el Iberostar Tenerife per 89-95 en un partit en el qual va ser per darrere durant la primera meitat, li va donar la volta en el tercer quart i va acabar pagant en l'últim quart l'encert dels tiradors de l'equip aurinegre. Ho va intentar fins al final l'equip taronja, però esta vegada va faltar encert en els últims compassos per a apretar el marcador i acostar-se a menys de tres punts. Prepelic amb 20 punts, les dobles figures de Labeyrie (11-11) i San Emeterio amb 14 punts van ser els més destacats en el quadre taronja

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Josep Puerto, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Una cistella després d'una pilota solta del base taronja i una safata de Kalinic van obrir el marcador i un triple de Dubljevic el va ampliar fins a un 7-0 fins que Doornekamp va inaugurar el compte aurinegre des del tir lliure. El canadenc va clavar el triple però Vives des de la mitjana distància col·locava el 9-5 en arribar a la meitat del primer acte. Guerra i un triple de Fitipaldo li van donar la volta al marcador i un nou triple de Doornekamp posava el 9-13. Shermadini va ampliar la renda visitant a sis abans que Kalinic tallara el parcial des de la mitjana distància. Prepelic i un triple de Van Rossom van activar l'ofensiva taronja però el Iberostar Tenerife retornava els colps i un triple sobre la botzina de quart de Doornekamp ho deixava en 16-22 al final del primer quart.

Prepelic baix l’anella va retornar la safata de Fitipaldo i amb un triple la cistella de Shermadini encara que li van xiular una falta de tres tirs sobre l'uruguaià, que va convertir dos per a posar el 21-28 a huit minuts del descans. Tobey va córrer la pista per a convertir en dos punts una passada llarga de San Emeterio però l'equip canari continuava trobant el cércol amb facilitat per a mantindre estable en nou el seu avantatge en arribar a la meitat del segon quart (25-34). San Emeterio des del tir lliure i Hermannsson amb un triple després d'una recuperació seua van acompanyar a les bones defenses i San Emeterio amb una acció individual col·locava a dos a l'equip taronja amb el 32-34 abans d'un eslàlom de Huertas que va acabar en cistella. Bufferfield des del tir lliure tornava a estirar la renda visitant però Dubljevic va palmejar dins el tir de San Emeterio i el propi aler càntabre va traure dos tirs lliures per a tornar a retallar. Vives i Huertas van canviar punts des de la línia de personal per a manar el partit al descans amb 38-42.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de Labeyrie i Kalinic va anotar baix l’anella, però cinc punts seguits de Huertas mantenien la renda visitant. Labeyrie des del tir lliure retallava a dos i Prepelic retornava el triple de Sulejmanovic. Tobey baix l’anella empatava el partit a 50 abans del segon triple de Sulejmanovic que de nou va retornar Prepelic. Labeyrie en una anella passada i un triple de Prepelic van posar per damunt de nou a l'equip taronja i després d'una bona defensa, Vives a la segona va clavar el triple des de la cantonada per al 61-55. Cavanaugh ho va retornar amb un triple de factura similar però Hermannsson va connectar amb Tobey baix l’anella i malgrat la cistella de Huertas, l'islandés li va servir el alley-oop a Labeyrie. Un triple de Vives sobre la botzina de quart deixava el marcador en 68-60 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un 2+1 de San Emeterio que va posar per primera vegada la desena d'avantatge abans d'una cistella de Shermadini. Hermannsson va clavar el triple però l'equip aurinegre continuava alimentant al pivot georgià perquè anotara altres dues cistelles. Fitipaldo va anotar el triple per a posar el 74-69, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit. Després del temps mort, San Emeterio va clavar el triple però Doornekamp va aconseguir la cistella amb addicional i Butterfield el triple per a posar a dos als visitants. Cavanaugh ho empatava a 77 a cinc minuts del final i Fitipaldo amb un triple tornava a posar per damunt al Iberostar Tenerife. Prepelic des del tir lliure tallava el parcial en 3-18 i malgrat la cistella de Huertas, Dubljevic va trobar a Labeyrie per a la safata. Butterfield va posar el 81-85 amb un triple des de la cantonada. Després de la pèrdua taronja, Doornekamp va ficar un altre triple i en la següent acció, Shermadini es va deixar un tir lliure. Van Rossom va ficar el triple, Fitipaldo només va anotar un des de la personal i Prepelic no va perdonar cap dels dos. Fitipaldo tampoc ho va fer en la seua següent visita al tir lliure i encara que Valencia Basket va recuperar la pilota que havia perdut, els triples de Prepelic no van entrar. Sí que ho va fer el de Van Rossom però es va xiular tècnica a la banqueta després de la senyalització d'una personal molt protestada. Huertas va ficar els tres tirs lliures, el tir de Prepelic no va entrar i la victòria es va anar per al Iberostar Tenerife per 89-95.