Valencia Basket tanca amb victòria una gran primera volta de la LF Endesa (58-64)

12/12/2020

Valencia Basket tanca en Sant Sebastià una gran primera volta de la LF Endesa després de guanyar a IDK Euskotren (58-64) i aconseguir així un 14-1 en la competició. El conjunt taronja va saber sobreposar-se a un partit travat a nivell ofensiu, a més de la baixa de Laura Gil. Celeste Trahan-Davis va assumir responsabilitat amb 15 punts, 8 rebots, 4 Robatoris i 20 de valoració i Cristina Ouviña va tornar a liderar amb 12 punts, 3 rebots, 3 assistències, 4 robatoris i 13 de valoració.

Valencia Basket va plantejar un inici de partit seriós amb molta solidesa defensiva, a pesar que l'encert no estava acompanyant, perquè les jugadores estaven fallant canastres fàcils. Queralt Casas es va erigir com principal arma ofensiva taronja en l'inici, anotant els sis primers punts de l'equip. No obstant això, Coulibaly va ser un autèntic mal de cap per al conjunt de Rubén Burgos, ficant 10 dels 12 punts de les locals durant el primer quart. A pesar de tot, Valencia Basket estava aconseguint controlar el ritme de partit i portant la davantera.

El començament del segon període deixaba en evidència eixa falta d'efectivitat. Només 3 punts de les taronja en els primers 5 minuts de quart, amb alguns errors en el moviment de baló que, per fortuna, IDK no va poder aprofitar. La defensa estava funcionant. En l'equador del quart, València Basket va aconseguir desgreixar el seu atac a partir d'una gran Cristina Ouviña movent els fils amb un parcial de 7-0. Marie va posar el màxim avantatge fins al moment en 11 punts. L'equip de Rubén Burgos va aconseguir anar-se'n al descans amb un matalaf de 10 punts (22-32).

IDK va eixir amb les idees més clares després del descans amb un parcial de 6-0 que retallava les distàncies. Celeste es va posar la mona de treball en eixe moment per a dominar ambdós cércols tant en el rebot com anotant, per a tornar l'avantatge taronja a més de 10 punts. En el costat de les basques, Laura García mantenia a les seues en partit. No obstant això, un parcial de 4-0 al final del quart, IDK recuperava sensacions i sembrava dubtes en el costat de les valencianes, quedant la diferència en només 6 punts.

Valencia Basket va propinar en l'inici de l'últim període un 5-0 liderat per Marie que aclaria eixos dubtes. Amb l'equip movent bé el baló i tenint paciència, Ouviña va elevar el màxim avantatge a 15 punts. Quan pareixia que el partit estava tancat, va aparéixer novament García per a colpejar amb un 5-0 que reduïa la diferència a 8 punts amb més d'un minut per disputar-se. Rubén Burgos ho va parar en eixe moment i, a la volta del temps mort, Celeste va segellar el triomf amb una canastra que ja allunyava qualsevol possibilitat per a IDK que, a pesar de la derrota, aconseguix classificar-se per a la Copa de la Reina.