Reacció per a sumar la tercera seguida en Liga Endesa en la pista de Movistar Estudiantes (81-86)

13/12/2020

Valencia Basket va encadenar la seua tercera victòria consecutiva fóra de casa en la Liga Endesa després d'imposar-se en la pista del Movistar Estudiantes per 81-86 en un partit en el qual va anar a remolc des de l’inici degut a la seua mala entrada en partit. L'equip taronja va anar arrapant el seu desavantatge des de la meitat del segon quart i va aconseguir donar-li la volta al partit amb un parcial de 1-12 en l'inici de l'últim acte. L'encert final de Dubljevic i San Emeterio va certificar un triomf que permet als homes de Jaume Ponsarnau posar balanç positiu també en Liga Endesa. El capità Dubljevic amb 20 punts, 6 rebots i 6 assistències i Prepelic amb 17 punts van ser els millors en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un ganxo de Labeyrie, un triple de Dubljevic i dos tirs lliures de Prepelic van replicar als huit punts inicials de Gentile i dos tirs lliures de Dubljevic a la cistella de Delgado per a no deixar créixer massa la renda local després dels primers quatre minuts (10-9). Gentile continuava trobant l’anella i encara que Kalinic anotava en el pal baix, les pèrdues taronja i dos triples de Cvetkovic i Roberson col·locaven el 18-11 en el marcador. El quadre col·legial continuava castigant amb velocitat les pèrdues en la línia de passada perquè Avramovic posara per primera vegada als locals per damunt de la desena d'avantatge. Tobey va tallar el parcial baix l’anella però un triple de Vicedo va posar el 25-13. Els tirs llunyans de Valencia Basket no entraven, només Tobey en segones opcions aconseguia anotar i el quadre col·legial trobava l’anella amb encert per a deixar-lo en 27-15 al final del primer quart.

Valencia Basket va millorar la seua intensitat defensiva en el segon quart però no trobava encert de cap manera i Arteaga des del tir lliure col·locava 14 a dalt als col·legials. Hermannsson des de la personal i un mat després de rebot ofensiu de Tobey van activar un poc l'ofensiva taronja però no s'aprofitaven els tirs oberts per a anotar des de lluny i baixar el desavantatge de la desena fins a uns tirs lliures de Labeyrie per al 29-21. Delgado va tallar el parcial taronja però Hermannsson va trobar a la fi el triple i una cistella per elevació per a convertir-se en el manteniment ofensiu (33-26 min.16). Movistar Estudiantes continuava castigant les pèrdues per a anotar en carrera però Kalinic des del tir lliure retallava a sis el desavantatge taronja. Djurisic va convertir però Prepelic va ficar el seu primer triple i després va traure una personal per a retornar els tirs lliures de Avramovic. Dubljevic va trobar a Labeyrie baix l’anella per a retallar a tres però Roberson es va fabricar el triple per a manar el partit al descans amb 40-34.

Brown va obrir la segona meitat anotant des de la mitjana distància i Avramovic es va traure de la cistella una falta de tres tirs per a convertir dos i tornar a posar deu a dalt als locals. Els triples seguien sense entrar i Avramovic va posar el 47-34 amb dues accions individuals abans d'un triple de Vives. Van Rossom primer va contestar a la cistella d'Arteaga i després va clavar un triple des de la cantonada. I després d'una bona defensa, Dubljevic també va anotar des de lluny per a portar a Zamora a parar el partit amb quatre d'avantatge per al quadre col·legial. Després de l'aturada, una altra bona defensa va acabar amb un triple de Dubljevic per al 49-48 però Gentile es va traure de la cistella un 2+1 per a mantindre a dalt als madrilenys. Van Rossom va mantindre obert l'encert taronja des del triple però Cvetkovic li va contestar. El base belga va trobar a Kalinic baix l’anella però Gentile continuava ficant malgrat la bona defensa del serbi per a posar el 57-53 a tres minuts del final del tercer quart. Prepelic des del tir lliure va posar a dos a l'equip taronja però Cvetkovic va defensar la renda dels seus per a deixar el marcador en 61-55 amb deu minuts per jugar.

Brown va convertir des de la mitjana distància després que Tobey haguera d'abandonar el partit per un colp en la mandíbula i Prepelic va convertir en dos punts un bon passe picat de Dubljevic. El propi capità taronja va ficar el seu quart triple de partit, Delgado des del tir lliure va posar el 64-60 i Williams va atacar el cércol amb força per a traure un 2+1 que col·locava a un al Valencia Basket. Prepelic en transició posava per primera vegada per davant a l'equip taronja i Dubljevic des del tir lliure ampliava el parcial taronja, que Djurisic deixava des del tir lliure en 1-12 (65-67 min.35). Prepelic va ficar el triple, Arteaga va convertir en dos punts una passada bombada i l'eslové taronja es deixava un tir lliure de la seua sèrie. Roberson va ficar des de la mitjana distància per a posar el 69-71 però San Emeterio va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota. Arteaga va ficar el ganxo després del temps mort col·legial i després va impedir en falta el mat de Williams, que va convertir els seus dos tirs lliures. Roberson va ficar el triple per a entrar amb 74-76 en els últims dos minuts però Vives li va replicar amb un altre. El base nord-americà de Movistar Estudiantes va traure una falta de tres tirs i no va perdonar cap però Dubljevic es va fabricar el ganxo per a defensar la renda taronja. Avramovic va ficar el tir acrobàtic per al 79-81 ja ficats en l'últim minut però Dubljevic va traure la personal a Delgado i va convertir els seus dos llançaments lliures. El triple de Roberson no va entrar i va haver-hi falta ràpida sobre San Emeterio, que va convertir només el primer. Arteaga va afonar el tir d'un company per al 81-84 amb huit segons per jugar i en la següent acció, es va considerar antiesportiva una falta sense intenció de jugar la pilota de Roberson, que li va donar a Van Rossom dos tirs lliures i una possessió que es va esgotar sense que entrara el tir de Williams perquè la victòria caiguera del costat taronja per 81-86.