Valencia Basket remunta i saca un dur partit a Gernika (54-59)

19/12/2020

Valencia Basket va saber patir en Maloste per a remuntar en la segona part i tirar avant un duro partit enfront de Lointek Gernika, que encara no havia caigut a la seua casa. En un dia en què l’encert no estava acompanyant, el conjunt taronja va remar fins al final i no va caure en el descoratjament, aconseguint una important victòria cap a un rival directe gràcies al lideratge i la determinació de Cristina Ouviña i Marie Gülich. L'equip de Rubén Burgos suma la 15a victòria, amb només una derrota aquesta temporada, i manté la segona plaça de la LF Endesa.

 

Valencia Basket va eixir com un remolí en el partit. Un 0-8 d'eixida amb Marie i Celeste protegint el rebot, l'equip defensant bé les línies de passada, i les jugadores trobant canastres fàcils. A Lointek Gernika li faltava intensitat i Mario López es va veure obligat a parar el partit. Després del temps mort, Bjorklund va desembossar al seu equip amb dos triples i les seues companyes es van començar a connectar. El llançament exterior va ser la principal arma de les basques, que Valencia Basket no va saber parar, amb un parcial de 21-8 amb 5 triples locals.

 

En el segon quart la tònica va seguir en la mateixa línia. Lointek Guernica havia posat un punt més d'agressivitat que al conjunt taronja li estava costant igualar. L'equip basc va arribar a posar una màxima de 10 punts però, per fortuna, València Basket sí que estava aconseguint trobar a Marie pero els triples seguien sin entrar. Tot i la millora de l'equip en la recta final del període, el conjunt local es va anar amb avantatge mentre que les taronja deixaven la sensació que calia fer un pas avant en tots dos costats de la pista (34-28).

 

Després del pas pels vestuaris el cércol continuava escopint els tirs del Valencia Basket. Quan Ouviña va anotar el primer triple taronja del partit, Lointek Gernika portava un 7/10 i les de Rubén Burgos un 1/10. L'equip local va aconseguir ampliar la renda a 12 punts amb anotació repartida, però principalment fent mal amb Bjorklund i El Sylla. Malgrat tot, Valencia Basket estava en partit. Amb intensitat i cap fred, va començar a retallar per a acabar el tercer quart amb un parcial de 6-0 i només 5 punts de diferència.

 

Aqueix arreón de final de quart va donar ales a l'equip de Rubén Burgos. Amb un altre parcial de 2-10 d'eixida, amb encert i bona defensa, i tancat amb un triple de Ouviña, Valencia Basket va donar la volta a la truita i es va posar 3 a dalt. Encara que les basques van aconseguir tornar a posar-se amb un avantatge d'1 punt, el conjunt taronja va tirar el forrellat a la seua anella i amb la magnífica direcció i l'encert de Ouviña, va agafar un avantatge de 5 punts i va completar la remuntada.s locales.

 

En el segundo cuarto la tónica siguió en la misma línea. Lointek Gernika había puesto un punto más de agresividad que al conjunto taronja le estaba costando igualar. El equipo vasco llegó a poner una máxima de 10 puntos pero, por fortuna, Valencia Basket sí que estaba consiguiendo encontrar a Marie pero los triples seguían sin entrar. Pese a la mejora del equipo en la recta final del periodo, el conjunto local se fue con ventaja mientras que las taronja dejaban la sensación de que había que dar un paso adelante en ambos lados de la pista (34-28).

 

Tras el paso por los vestuarios el aro seguía escupiendo los tiros del Valencia Basket. Cuando Ouviña anotó el primer triple taronja del partido, Lointek Gernika llevaba un 7/10 y las de Rubén Burgos un 1/10. El equipo local consiguió ampliar la renta a 12 puntos con anotación repartida, pero principalmente haciendo daño con Bjorklund y Lo Sylla. Pese a todo, Valencia Basket estaba en partido. Con intensidad y cabeza fría, empezó a recortar para acabar el tercer cuarto con un parcial de 6-0 y solo 5 puntos de diferencia.

 

Ese arreón de final de cuarto dio alas al equipo de Rubén Burgos. Con otro parcial de 2-10 de salida, con acierto y buena defensa, y cerrado con un triple de Ouviña, Valencia Basket dio la vuelta a la tortilla y se puso 3 arriba. Aunque las vascas consiguieron volver a ponerse con una ventaja de 1 punto, el conjunto taronja echó el cerrojo a su aro y con la magnífica dirección y el acierto de Ouviña, cogió una ventaja de 5 puntos y completó la remontada.


TAGS: