Final de la primera volta amb derrota a Vitòria (71-70)

29/12/2020

Valencia Basket no va poder sumar la seua victòria 11 en la Turkish Airlines EuroLeague caient en la pista del TD Systems Baskonia per la mínima. 16 punts per a Nikola Kalinic, màxim anotador taronja

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un tir lliure de Kalinic va ser el primer encert del partit i després de la primera dels vitorians, obra de Giedraitis, Williams es va fabricar la cistella en el pal baix i Dubljevic va clavar el triple després de la pèrdua baskonista per al 2-6. Giedraitis va ficar el triple sobre la botzina de possessió però Van Rossom va trobar a Williams per al mat, Dubi es va fabricar el ganxo i una bona jugada col·lectiva va acabar amb Kalinic anotant a anella passada. Un triple de Prepelic va allargar el parcial i va portar a Dusko Ivanovic a parar el partit amb 5-15. Fall des del tir lliure el va tallar en 0-9 però Van Rossom va llançar un alley-oop que va baixar Williams per a defensar la renda taronja. Un triple del mateix Williams va replicar als dos tirs lliures de Henry i Kalinic va anotar en transició després d'una recuperació. Després d'una bona defensa, un triple de Tobey va suposar un altre parcial de 0-8 per a posar el 9-25 abans que Polonara convertira en la pintura primer i després anotara corrent després de recuperació. Prepelic va anotar el triple per a tallar el moment de l'italià, i encara que Henry i Peters van anotar, també ho va fer Hermannsson sobre la botzina de quart per a deixar-ho en 17-30 després dels primers deu minuts.

TD Systems Baskonia es va ajustar a un quintet sense cincs i encara que Hermannsson va obrir el quart amb un triple, Polonara va convertir en sis punts dos rebots ofensius i un alley-oop llançat per Henry per a portar a Ponsarnau a parar-lo amb 23-33 després de dos minuts de segon acte. Labeyrie va tallar el parcial anotant a taula a passada de Sastre i San Emeterio va traure una falta de tres tirs, que no va perdonar. El propi aler càntabre va allargar el parcial taronja amb un coast to coast i Vildoza va anotar per a posar el 25-40 en arribar a la meitat del segon acte. San Emeterio va contestar a la cistella de Giedraitis però Baskonia ja havia trobat encert de la mà de Vildoza i Polonara i Ponsarnau ho va tornar a parar, en este cas amb 31-42. Prepelic va aprofitar per a ficar la safata una bona passada de Van Rossom, Vildoza va clavar el triple llunyà i Sedekerskis va castigar la pèrdua amb una safata fàcil per al 36-44 abans d'un triple de Van Rossom. Sedekerskis i Polonara van tornar a baixar a huit la renda visitant per a arribar al descans amb 39-47.

Després d'un intercanvi d'errors, Van Rossom va trobar a Kalinic en carrera perquè anotara la primera de la segona meitat. Vildoza va trobar el corredor fins a l’anella, Prepelic es va fer mal en el turmell dret i va haver d'abandonar el partit. La bona circulació va acabar amb Kalinic anotant en la pintura primer, després penetrant en una acció individual i després clavant el triple per a un parcial de 0-7 d'un sol home. Polonara va convertir per a posar el 43-56 al pas pel minut 25, Jekiri es va fer gran en la pintura per a anotar i Henry des del tir lliure van retornar el parcial per a baixar de nou la renda taronja de la desena. Peters amb un triple va posar el 50-56 i Hermannsson baix l’anella va tallar el parcial en 9-0 però Giedraitis i un triple sobre la botzina d'Henry deixaven en tres la renda visitant (55-58) amb deu minuts per jugar.

Peters va empatar el partit amb un triple des de la cantonada i Giedraitis amb un altre va posar el 61-58 abans de dos tirs lliures de San Emeterio. Peters va allargar l'encert des del triple dels baskonistas i encara que San Emeterio es va fabricar la cistella, Vildoza va anotar a taula per al 66-62 a sis minuts del final. Prepelic des del tir lliure i Kalinic en acció individual tornaven a empatar l’encontre abans d'un 2+0 de Giedraitis per al 68-66. Van Rossom es va anar dur cap a l’anella per a la safata i Polonara va ficar el triple per a entrar 71-68 en els dos últims minuts. Els dos següents atac van acabar amb pèrdua de pilota taronja però Baskonia no va anotar i Hermannsson va ficar dos tirs lliures per a posar a un al Valencia Basket amb 29 segons per jugar. El tir d'Henry no va entrar però l'equip taronja no va tindre temps per a llançar en bona posició i va acabar perdent el partit per 71-70.