A la Copa del Rei amb la sisena seguida davant Herbalife Gran Canaria (101-85)!

02/01/2021

València Basket va certificar la seua presència en la Copa del Rei Madrid 2021 després d'imposar-se per 101-85 al Herbalife Gran Canària en un triomf que va suposar la sisena victòria consecutiva de l'equip taronja en la Liga Endesa. L'equip taronja es va posar per davant en el marcador amb un parcial de 13-0 i va mantindre el comandament del partit malgrat les repetides intentones de l'equip groc, que no va poder acostar-se a menys de quatre. Els dobles dígits de Sam Van Rossom (10 punts i 10 assistències) van trobar a altres cinc companys per damunt de la desena en anotació, Kalinic (15), Hermannsson (15), Prepelic (14), Labeyrie (12) i Tobey (11).

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Josep Puerto, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un espectacular alley-oop baixat per Tobey va ser la primera cistella del partit però l'equip canària va retornar tres cistelles consecutives i dos tirs lliures de Okoye per a posar el 2-8 després dels primers tres minuts. Kalinic va parar el parcial en 0-8 i Tobey va retornar el triple de Kilpatrick, la qual cosa unida a un mat després de recuperació de Kalinic va reduir el desavantatge taronja. Un triple del propi aler serbi li va donar la volta al marcador abans de cometre la segona personal i un altre triple de Slaughter va posar el 12-14 en arribar a la meitat del primer acte. Tobey va tornar a agafar el protagonisme ofensiu, una antiesportiva després de recuperació sobre Van Rossom va portar una jugada de quatre punts i un triple des de la cantonada de Williams va fer créixer el parcial taronja i va portar a Fisac a parar el partit. Pese a l'aturada, l'equip canari va perdre els dues següents pilotes i primer Williams baixant un alley-oop i després Labeyrie en carrera es van penjar de l’anella per a posar el 25-14. Clark va parar el parcial taronja en 13-0 però Labeyrie va continuar produint en la pintura amb altres dues cistelles seguides, però un 2+1 i una cistella de Stevic ho deixaven en 29-21 al final del primer quart.

Albicy va començar el segon acte amb un triple i malgrat la safata de Hermannsson en acció individual, un altre triple, obra en este cas de Clark, col·locava el 31-27. Un 2+1 del base islandés i una safata de Sastre estiraven de nou un poc la renda taronja però de nou Albicy i un triple de Clark tornaven a posar als grocs a quatre. Sastre després d'una recuperació de Hermannsson, un triple de San Emeterio i un mat de Tobey en carrera després d'una bona defensa tornaven a posar l'avantatge per damunt de la desena abans que una cistella de Slaughter que ho deixava en 43-34 a quatre minuts per al descans. Sam va anotar en acció personal però un 2+1 de Kilpatrick i un triple de Slaughter ho van tornar a apretar abans d'un triple de Van Rossom. Kalinic va replicar en el pal a la cistella canària però Kilpatrick va ficar el triple que tornava a posar a cinc als visitants. Prepelic li va contestar amb un altre i després d'una bona defensa, una bona circulació de pilota va acabar amb un triple de Puerto per a manar el partit al descans amb 56-45.

L'equip canari va començar la segona meitat anotant de la mà de Balcerowski i un triple de Okoye, però Kalinic en la pintura i un triple de Sastre defensaven l'avantatge local. Slaugther i Shurna col·locaven el 61-55 però el mateix Sastre des del tir lliure, un alley-oop de Tobey manat per Sam i un triple del propi base belga es van unir a unes bones defenses per a no deixar als canaris acostar-se més. Okoye va tallar el parcial taronja amb un triple que posava el 67-58 i malgrat dos tirs lliures de Kalinic, Slaughter i Kilpatrick van tornar a posar a set als canaris. Prepelic va clavar el triple i després d'un tap de Kalinic, Pradilla va córrer el camp per a acabar amb la safata que manava el partit al 74-62 amb deu minuts per jugar.