Un Valencia Basket de record en la tornada de Maria Pina (98-60)

05/01/2021

Valencia Basket va exhibir la seua millor versió davant d'un gran rival i va tornar a sumar un nou triomf en Lliga Femenina Endesa, el dihuité, per a començar 2021 amb bon peu i seguir de prop l'estela de Perfumerías Avenida. Les de Rubén Burgos van completar un gran partit en la tornada a les pistes d'una María Pina que va brillar en els minuts que va tindre en el seu retorn, i van superar la seua màxima anotació en Lliga Femenina (98) i el seu partit amb més encerts des del perímetre (15).

La primera cistella era canària, però la resposta taronja era contundent. Parcial de 7-0 amb una gran Queralt i un triple d'Allen que trencava Nauwelaers. Ciudad de la Laguna movia bé el baló, però Valencia Basket incomodava en defensa i havia començat acertadíssim en atac. Un nou triple d'Allen i una Gülich dominant en el pal donaven les primeres diferències. La parella ofensiva que van formar l'alemanya i l'australiana, amb 9 i 11 punts respectivament en el primer quart, va ser demolidora per a les tinerfenyes, que després dels primers 10 minuts veien com el seu rival s'anava en el marcador (26-12).

S'acostaven les visitants de la mà de Montenegro en l'inici del segon, però Carrera i Ouviña van aprofitar dos robatoris consecutius per a tornar a estirar el marge i provocar el temps mort de Claudio García. Tractava de millorar l'equip canari per mitjà d'Atkinson, però la defensa taronja era insuperable. L'única via per a reduir la diferència van ser les faltes, que va transformar Taylor en tirs lliures convertits per a deixar-ho en el +15 taronja, a pesar del triple d'Ouviña (44-29).

La parella Gülich- Allen va colpejar novament en el tercer, i responia Nauwelaers, però Valencia Basket tornava a marcar un ritme altíssim. L'australiana se n'anava fins als 16 punts, i la diferència per damunt dels 20. La velocitat i els triples de Queralt van fer la resta, i Valencia Basket trencava el partit definitivament. La catalana es multiplicava i aportava en totes les facetes, descol·locant a un Ciudad de la Laguna que no trobava solució. Un triple de Leticia Romero ho deixava en 70-43 després del tercer.

El bon fer de Trahan-Davis i un triple de Juskaite ho van deixar encara més clar en un últim parcial en què la notícia va ser la tornada a les pistes, amb ovació inclosa, de María Pina després de superar la seua llarga lesió. La valenciana convertia els seus quatre primers balons en dos assistències i 4 punts per a tancar el partit i la perfecta festa taronja. Com si mai se haguera anat. Per si no fóra poc, els triples de Lorena Segura i Raquel Carrera van servir per a millorar la millor marca en un partit (15) i aconseguir la màxima anotació històrica en Lliga Femenina (98).