L'octava seguida en Liga Endesa arriba a Bilbao (73-106)

09/01/2021

Valencia Basket va sumar la seua huitena victòria consecutiva en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del RETAbet Bilbao Basket per 73-106 en un partit en el qual es va distanciar amb encert exterior en el segon quart i que va trencar definitivament amb un parcial de 3-25 quan va pujar la seua intensitat defensiva entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim. En un encontre amb huit jugadors amb 7+ punts, van destacar Tobey amb 16 punts i Pradilla i Labeyrie amb 15 punts cadascun.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple del pivot nord-americà i una penetració de Sastre van posar per davant al quadre taronja però Jenkins i Dos Anjos anotaven per a mantindre el partit igualat en els primers dos minuts. Tobey va convertir per dues vegades en la pintura però el conjunt basc aconseguia segones opcions per al triple de Kulboka (7-9 min.4) abans d'un altre de San Emeterio. Vives després d'una recuperació i Labeyrie retornaven els punts de Jenkins i Zyskowski i un triple del propi Labeyrie i una acció individual de San Emeterio ampliaven la renda visitant a nou punts i portaven a Mumbrú a parar el partit amb 12-21. Zyskoswki i Aminu van retallar abans d'una cistella en segona opció de Puerto. El conjunt local va continuar trobant encert de la mà de Jenkins i un triple de Brown però un palmeig de Labeyrie ho deixava en 21-25 al final del primer quart.

Hermannsson va trobar a Tobey per a la cistella a taula i després de recuperar-la, l'islandés va habilitar a Van Rossom per a l'encert amb pilota penjada per a tornar a estirar l'avantatge taronja però Aminu i Miniotas van posar el 25-29. Un triple de Pradilla i una assistència de l'ala-pivot aragonés que va culminar Tobey van obrir un parcial que el propi Pradilla va allargar fabricant-se la cistella en el pal baix per a posar per primera vegada la desena d'avantatge en arribar a la meitat del segon acte. Un triple de Van Rossom va fer créixer el parcial fins a un 0-10 per al 25-39 abans d'un altre triple, obra de Brown, al qual va replicar Vives amb un altre més. Jaylen Brown va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip però Sastre va anotar també des de fora per a posar el +15 per a l'equip taronja. Pradilla ho deixava en 32-47 en arribar al descans.

Tobey va obrir la segona meitat amb un triple al qual va replicar Miniotas però Williams es va fabricar la safata aprofitant la seua capacitat atlètica i Sastre en transició va anotar a taula abans d'un triple de Jenkins i una cistella de Kulboka per al 40-54. San Emeterio va trobar a Vives per a la safata i encara que el quadre local va pujar la intensitat de la seua defensa, el propi base taronja va furtar la pilota per dues vegades, acabant la primera d'elles amb una safata i San Emeterio va trobar el corredor per al tir per elevació per a mantindre estable l'avantatge taronja en els quinze punts en arribar al minut 25. Hermannsson i un mat espectacular de Williams continuaven sumant punts, però dos triples seguits de Jenkins i Kulboka col·locaven el 51-64. Williams i Kulboka van continuar intercanviant punts però un triple de Van Rossom, dos tirs lliures de Hermannsson, un 2+1 de Kalinic i un espectacular 2+0 de Williams posaven per primera vegada la renda taronja per damunt de la vintena amb un parcial de 0-10 per al 53-76. Un triple de Zyskowski tallava el parcial taronja però Kalinic va continuar anotant des de la línia de personal per a deixar-ho en 56-78 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Van Rossom i dues cistelles seguides després de recuperació de Labeyrie i Pradilla van portar a Mumbrú a parar el partit amb poc més d'un minut d'últim acte amb 56-85. Tot i l'aturada, dos triples seguits de Van Rossom i Labeyrie van ampliar encara més el parcial fins a un 3-25 abans que el tallara Aminu sobre la botzina de possessió (56-91 min.33). L'ofensiva dels homes de negre es va reactivar un poc, però Pradilla continuava lluint joc de peus en la pintura i Labeyrie enxufava un nou triple. Miniotas i l'ala-pivot taronja intercanviaven punts i Guillem Ferrando, que completava hui la convocatòria per l'absència de Klemen Prepelic, va ingressar en el partit amb quatre minuts i mig per jugar, assistint primer a Pradilla en la pintura perquè posara el marcador taronja per damunt de la centena i completant després el ple de jugadors taronja anotant dos des del tir lliure abans que els últims compassos s'escorregueren perquè el partit acabara amb 73-106.