Valencia Basket aconsegueix una treballada 19ª victoria (61-53)

09/01/2021

Valencia Basket va saber patir per a certificar una nova victòria que li permet seguir assentant-se en la segona posició. Les de Rubén Burgos van elevar el nivell defensiu en el moment clau per a superar un bon Cadí La Seu en l'últim quart i continuar amb dinàmica positiva en Lliga Femenina Endesa.

Queralt Casas deixava clar des del principi que Valencia Basket volia marcar el ritme. La catalana anotava els 4 primers punts, i un triple d'Anna Gómez donava un primer avantatge a les taronja. Però responia Cadí la Seu amb dos bones accions, i dos triples consecutius de Bahí li donaven la volta al marcador. L'atac taronja s'havia embossat i les pèrdues castigaven, fins que Laura Gil trencava un parcial de 0-8. Díaz posava el 15-19 després del primer parcial.

Gil i Etzarri intercanviaven encerts per a començar el segon, i el segon triple de Díaz provocava el temps mort de Rubén. De nou Queralt estirava les taronja per a retallar, però el joc exterior català estava encertat i ho impedia en el moment clau. Va ser l'encert d'Allen, amb 5 punts consecutius i la millora defensiva de les de casa el que va provocar la reacció, amb Gülich anotant perquè Valencia Basket es tornara a posar dalt abans del descans (32-30).

La millora defensiva s'estenia a l'inici del tercer i això servia a Valencia Basket per a agafar un poc d'aire. Però Cadí La Seu tornava a reaccionar. Les catalanes es van tornar a entonar en atac, i dos bones accions de Dornstauder i Peña tornaven a provocar el temps mort local. Després de la parada, Allen tornava a encertar des del perímetre per a empatar. A partir d'ací, poc encert, i molta igualtat. Laura Juskaite ho deixava en 45- 44 de cara a l'últim.

Leticia Romero obria la llanda en els últims 10 minuts, però responia Geldof. Eixos serien els dos únics encerts en els primers 4 minuts de quart. S'imposaven les defenses i els errors. I ací van aparéixer novament Queralt i Allen per a donar oxigen. Anna Gómez ho va secundar amb dos punts i una gran assistència per a Laura Gil, que provocava el temps mort visitant a menys de quatre per al final amb +8 en el marcador. La intensitat defensiva va fer la resta i Cadí La Seu no va trobar recursos per a impedir una nova victòria taronja