Sense opcions en la pista del AX Armani Exchange Milà (95-80)

12/01/2021

Valencia Basket va caure en la pista del AX Armani Exchange Milà per 95-80 en una trobada en el qual després d'un primer quart igualat, l'encert dels italians des del triple (10/13 en la primera meitat) va propiciar un parcial de 19-2 que li va fer anar a remolc tota la resta de l’encontre. La millora defensiva en la segona meitat, especialment en l'inici de l'últim quart, va permetre als homes de Ponsarnau baixar el seu desavantatge dels 24 fins als 7 punts a set minuts del final però el quadre italià va tornar a trobar l'encert dels seus exteriors i Datome per a avortar la reacció visitant. Derrick Williams amb 17 punts i Nikola Kalinic amb 15 van ser els millors en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. En un inici de defenses agressives, ningú anotava fins a un 3+1 de Moraschini i un triple de Sastre. Un altre triple, obra de Tobey, ho igualava després de la cistella de Leday i Williams a anella passada posava per primera vegada per davant al quadre taronja (6-8 min.4). Leday i Delaney amb un triple li van donar la volta i malgrat un tir lliure de Williams, l'aparició ofensiva de Delaney va posar el 15-9 en passar l'equador del primer acte. Una pilota penjada baixada per Labeyrie i un triple de l'ala-pivot francés després de recuperació van acostar a un abans d'un triple de Punter. Un alley-oop acabat d'esquena per Williams i una safata de Hermannsson després d'una bona defensa tornaven a empatar el partit i un cércol passat de Kalinic col·locava de nou per damunt al quadre taronja, fins que un triple de Datome tallava el parcial en 3-11 i el deixava en 21-20 al final del primer quart.

Un 2+1 i un triple de Datome van portar a Jaume a parar el partit però després de l'aturada, Hines va anotar a taula per al 29-20 abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Kalinic. Hines i dos triples seguits de Datome i Sergio Rodríguez van fer créixer la renda local fins al 37-22 a sis minuts per al descans. Un triple de Van Rossom va tallar el parcial en contra en 19-2 però Delaney va anotar un altre més. Una safata en transició de San Emeterio i un mat de Williams, tots dos després de robatori, van portar a Messina a parar el partit amb 11 a dalt per als italians. Roll va ficar el triple des de la cantonada (9/11 en eixe moment per als locals) però Williams li va contestar amb un 2+1. Delaney va recuperar per a la safata i Leday des de la mitjana distància va posar el 47-32 abans d'una acció individual de Vives i la tercera falta xiulada a Mike Tobey. Dos tirs lliures de San Emeterio no van evitar que un triple de Leday abans d'una interrupció del servei de fons que va quedar sense sanció i que va acabar amb sengles tècniques per a Punter i Labeyrie portara el partit al descans amb un marcador de 54-36.

Un mat de Leday i una acció individual de Punter van fer créixer el desavantatge fins als 22 punts abans de dos tirs lliures de Williams al qual va contestar Delaney amb un 3+1 per al 62-38. Sastre des del tir lliure i una acció en el pal baix de Kalinic van obrir un parcial que va mantindre obert Williams en la pintura anotant a taula, però un triple de Datome defensava la renda local. Kalinic amb un triple i un mat després de recuperació de Tobey confirmaven la millora taronja des de la defensa però un altre triple de Datome no deixava al Valencia Basket disminuir el seu desavantatge. Kalinic i un triple de Van Rossom posaven el 68-53 abans de la cistella de Brookis, però el propi aler serbi i un triple de Williams continuaven retallant a poc a poc. Kalinic es va penjar després d'una bona circulació de pilota però la cistella final de Roll ho deixava en 76-60 amb deu minuts per jugar.

En els primers 75 segons de l'últim acte, l'equip taronja va aconseguir un triple de Prepelic, ficar en bonus a l'equip italià i dos tirs lliures de Vives. Després de forçar la pèrdua, Prepelic va trobar a Labeyrie per a baixar el desavantatge de la desena i després de provocar un altre atac fallat dels italians, Prepelic des del tir lliure va ampliar el parcial taronja a un 0-9 per a posar el 76-69 a set minuts del final. Datome i un triple de Delaney van despertar l'ofensiva italiana però encara que Vives va trobar el camí a l’anella per a la safata, un altre triple de Punter posava el 84-71 a cinc i mig per al final. Pese a l'aturada, Hines va anotar per a tornar a estirar la renda visitant a quinze i Punter i Datome anotaven per a defensar eixe avantatge. L'encert final de Prepelic va servir per a deixar el marcador final en 95-80.