Esta va per tu, Miki (81-71)

15/01/2021

València Basket aconsegueix la seva victòria número 11 a Europa al superar Estrella Roja per primera vegada en la Turkish Airlines EuroLeague, fent-ho a més de forma voluminosa i de forma coral amb 5 jugadors per sobre de 10 punts. Una victòria que sempre quedarà marcada per la mort de el llegendari entrenador de l'València Basket.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Encara que el quadre serbi va ficar la primera cistella de la trobada, Nikola Kalinic i Derrick Williams van començar anotant per a donar un primer avantatge amb el 9-5. Un triple de Van Rossom, dos tirs lliures de Kalinic i un triple de Sastre van posar per primera vegada la desena d'avantatge i Labeyrie i Williams van allargar el parcial fins a un 12-0 per a posar el 21-7 al pas pel minut 7. O’Bryant activava un poc l'ofensiva visitant però Labeyrie i Tobey, des del tir lliure, ho deixaven en 27-15 al final del primer quart.

Dos triples seguits de San Emeterio van replicar als tres tirs de Walden i a una cistella de Radanov, i una bona circulació que va acabar amb un mat de Tobey van portar a Radoncic a parar el partit amb 35-20 amb huit minuts per a arribar al descans. La irrupció ofensiva de Hermannsson va equilibrar la millora ofensiva dels serbis i un 2+1 de Tobey i un encert en la pintura de Labeyrie ampliava la renda un poc més (44-28) en arribar a la meitat del primer acte. L'ala-pivot francés aprofitava el seu avantatge en la pintura per a continuar anotant però dos triples seguits de Lazic i O’Bryant van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 47-36. Van Rossom va connectar amb Labeyrie per a tallar el parcial en contra però Dobric, Jagodic-Kuridza i Colom des de la línia de personal baixaven la renda fins a deixar-ho en 49-42 en arribar al descans.

Una pilota penjada per Van Rossom que Tobey va convertir en dos punts va ser la primera canastra de la segona meitat encara que O’Bryant en el pal baix va encadenar dues cistelles per a acostar-los a cinc amb el 51-46. Vives va anotar trepitjant la línia de tres després d'una estratègia de fons però l'ala-pivot dels serbis continuava capitalitzant els encerts visitants. Un triple de Williams va ser replicat per un 2+1 de Colom però Kalinic es va escórrer per línia de fons per a la safata i Van Rossom va clavar el triple després d'una bona defensa per a tornar a estirar a deu l'avantatge local. Un palmeig de Tobey i un tir lliure de Kalinic compensaven la descaradura de Radanov i un triple de Colom va posar el 64-57. El propi Kalinic va atacar l’anella per a acabar amb mat i després va fer el propi remuntant la línia de fons per a anotar a anella passada per a deixar-ho en 68-57 amb deu minuts per jugar.

Dues accions individuals de Sastre tornaven a disparar l'avantatge taronja fins als quinze punts però dues cistelles seguides dels serbis i el tir lliure de la tècnica xiulada a Labeyrie posaven el 72-62. Un triple de Vives i una cistella de Labeyrie replicant a una altra de Jagodic-Kuridza defensaven l'avantatge taronja però O’Bryant s'obstinava a agarrar al seu equip al partit. Williams aprofitava la seua capacitat atlètica per a traure tirs lliures però un triple de Lazic ficava el partit en els últims quatre minuts amb 80-69. Un triple de Sastre i una cistella de Tobey després d'una assistència per l'esquena de Hermannsson i diverses accions defensives de mèrit van acabar per tancar un triomf que segellava l'onzena victòria en l'actual edició de l'Eurolliga, que va acabar arribant per 91-71 amb els joves a pista i Puerto ficant els últims punts de l’equip taronja.