La novena seguida en Liga Endesa arriba a Burgos (78-83)

17/01/2021

Valencia Basket va allargar la seua ratxa de resultats en la Liga Endesa en aconseguir la seua novena victòria consecutiva en competició nacional en imposar-se en la pista del Hereda San Pablo Burgos per 78-83. L'equip taronja va agafar el comandament del partit en el primer quart, el va mantindre en el segon i després de vore's tres punts per davall en el tercer, un parcial de 0-14 des de la defensa i l'encert de Guillem Vives i Mike Tobey va disparar un avantatge que va haver de patir per a mantindre davant la reacció final dels burgalesos. Louis Labeyrie va ser el millor en el costat taronja, amb 21 punts amb només una fallada en tirs de camp, 6 rebots i 32 de valoració.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Derrick Williams i Louis Labeyrie. Sastre va anotar en acció individual la primera de la trobada i malgrat dos encerts seguits dels locals, Williams des de la mitjana distància ho empatava. Kravic imposava els seus centímetres per a anotar en la pintura i encara que el triple de Williams va ser replicat per un altre de Salvó, Labeyrie va estendre el festival d'encert exterior i San Emeterio es va ficar en la pintura per a anotar a taula el 9-12 en arribar a la meitat del primer quart. Sastre va clavar el tercer triple seguit de l'equip taronja i un altre encert de McFadden després de diversos errors dels dos costats va deixar el parcial taronja en 0-8 i el marcador en 12-15 a tres minuts per a acabar el primer acte. Després de l'aturada, Labeyrie va anotar trepitjant la línia de tres, Sahko va convertir baix l’anella i McFadden va empatar el partit a 17 amb el seu segon triple. Labeyrie i San Emeterio també van ficar des de darrere de l'arc per a tornar a estirar un poc la renda visitant per a arribar amb 18-23 al final del primer quart.

Un palmeig de Tobey al seu propi tir i un encert llunyà de Hermannsson mantenien la renda taronja malgrat que Sahko i Rabaseda també anotaven en el costat burgalés. Un triple de Williams i Kalinic en el pal baix col·locaven el 24-32 abans d'una cistella de Rivero però un alley-oop manat per Hermannsson li va donar a Labeyrie l'opció d'aconseguir un 2+0 i traure-li la tercera falta a Kravic. Sis punts seguits de McFadden van apretar el marcador fins al 32-34 però Sastre va trobar el camí fins l’anella i després d'una bona defensa, Williams va atacar el cércol amb força per a traure un espectacular mat amb addicional (fallat). Horton va ficar el triple i Labeyrie no es va deixar res en el tir lliure per a arribar amb 35-40 al descans.

Sastre es va escórrer fins a l’anella per a ficar la primera de la segona meitat però Rivero va aconseguir el 2+1 en l'acció següent i després d'agafar el rebot d'un tir lliure fallat va posar a un als locals. Rabaseda li va donar la volta al marcador amb un mat per a posar el 43-42 abans d'un triple de Van Rossom que tallava el parcial en 8-0. Labeyrie va contestar a l'acrobàtica cistella de McFadden i encara que es va xiular antiesportiva a Kalinic sobre el tir de Rivero, això només va acabar en una jugada d'un punt. Williams es va deixar un en el seu viatge al tir lliure i Rivero en la pintura va empatar el partit a 48 en arribar a la meitat del tercer quart. Van Rossom va convertir a anella passada però Horton mantenia el partit equilibrat anotant en transició. Un triple de McFadden posava el 53-50 però després del temps mort, Kalinic li contestava amb un altre i Hermannsson des del tir lliure tornava a posar per damunt al quadre taronja. Kalinic i Sahko van anar canviant el comandament del partit i un triple de Vives sobre la botzina de quart ho deixava en 60-62 amb deu minuts per jugar.

L'inici de l'últim acte va ser un intercanvi d'errors fins a un tir lliure d'una tècnica convertit per Hermannsson i dos triples seguits de Vives i Tobey que van tornar a estirar un poc l'avantatge taronja i van portar a Peñarroya a parar el partit. Labeyrie va anotar en la pintura després de l'estratègia de fons per a posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena i el Valencia Basket es va ficar en bonus en un sol atac en el qual li van xiular quatre faltes seguides i que a més va acabar amb un triple de McFadden per a tallar el parcial en 0-14. Vives va traure personal i no va perdonar des de la línia i després de la pèrdua burgalesa, Tobey va castigar amb un altre triple per a posar el 63-76. Salvó va ficar el ganxo però Labeyrie es va fer lloc en la pintura per a traure falta i convertir els seus dos tirs lliures. McFadden va ficar el seu sisé triple però després del tap, Labeyrie li va contestar amb un altre. Rivero i Cook van baixar la renda de la desena (72-81) en arribar als últims tres minuts i després de l'error taronja, Rabaseda va posar a set als locals. San Emeterio no va fallar des de la línia de personal, McFadden va convertir des de la mitjana distància i després de la fallada taronja, un mat de Horton va posar el 78-83. Rivero va fallar baix l’anella el tir que hauria apretat encara més el marcador i encara que Valencia Basket va atacar llarg no va poder anotar. El triple de McFadden no va entrar esta vegada i Labeyrie va assegurar el rebot però va fallar des del tir lliure. Hereda San Pablo Burgos tampoc va ficar l'última i el marcador es va quedar en 78-83 per a allargar la ratxa a nou triomfs seguits en Liga Endesa.