Valencia Basket es xoca de nou amb l’Astroballe (90-77)

21/01/2021

Valencia Basket no va poder acabar amb la seua particular maledicció en el Astroballe en caure per 90-77 en la pista del LDLC ASVEL Villeurbanne en un partit en el qual va estar per darrere des del segon quart, es va posar per damunt amb el poc encert en el triple que va trobar en el tercer quart i es va vore fins a 19 punts a baix abans de retallar fins a posar-se a huit en la recta final del partit, però no hi hagué temps per a la remontada. De res va servir la bona trobada de Kalinic (18 punts).

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Dos encerts inicials en la pintura de Kalinic i després d'un 2+1 de Yabusele, una bona defensa va acabar en una altra cistella de l'aler serbi i una pilota penjada per Van Rossom en un encert de Tobey. Un triple de Yabusele va empatar el partit a 8 en arribar a la meitat del primer acte i un mat de Bako va posar per primera vegada per davant al quadre local. Kalinic va continuar assumint el protagonisme ofensiu acabant en safata però Cole va ficar el triple des de la cantonada per al 13-10 al pas pel minut 7. Una antiesportiva sobre Williams va acabar en una jugada de quatre punts i Labeyrie en carrera va culminar una bona defensa amb una safata acrobàtica per a ampliar el parcial a un 0-6 però l'aparició ofensiva d'Howard i el tir lliure van tornar a posar per davant als locals. Un tir lliure de Pradilla ho empatava a 17 en arribar al final del primer quart.

Un palmeig de Fall i un tir de mitjana distància de Kahudi van posar el 21-17 abans que els tirs lliures de Van Rossom i Hermannsson ho tornaren a empatar i Sastre es fabricara el corredor a l’anella per a la safata. Un triple de Diot va tornar a canviar el comandament del partit i Howard des del tir lliure posava el 26-23 a sis minuts del descans. Labeyrie va ficar el primer triple taronja però Walton li va contestar amb un altre, Lighty va anotar en acció individual i Yabusele un ganxo per a posar set a dalt als francesos. Kalinic va tallar el parcial i Marinkovic va entrar a la pista per a tornar a jugar dos mesos i mig després de la seua lesió en el muscle dret. Williams va convertir des de la personal però un triple de Yabusele i una cistella de Kahudi van posar el 38-30 a minut i mig per al descans. Kalinic des del tir lliure i una recuperació de Williams que va acabar en canastra del propi ala-pivot taronja van retallar, però Walton manava el partit al descans amb 40-34.

Cole va ficar la primera del segon acte però Van Rossom va convertir dos triples seguits i després d'una bona defensa, Williams va convertir un altre sobre la botzina de possessió per a donar-li la volta al marcador. Dos tirs lliures de Kalinic van ampliar el parcial a un 0-11 per al 42-45 abans de la cistella de Hayes a la qual va contestar Tobey baixant un alley-oop. Lighty i Williams van intercanviar cistelles i un encert de Hayes, unit al tir lliure d'una tècnica xiulada a Kalinic empatava el partit a 49 al pas pel minut 26. Un 2+1 de Hermannsson va trobar la rèplica d'una cistella de Diot, un triple d'Howard i una cistella de Hayes per al 56-52. Kalinic des del tir lliure va trobar la rèplica d'altres dos de Strazel i un triple de Kahudi per a deixar-ho en 61-54 amb deu minuts per jugar.

Un triple d'Howard va elevar la renda local per primera vegada a deu punts i encara que Kalinic va convertir en la pintura en segona opció, Hayes i un triple de Strazel van posar el 68-56 amb huit minuts per jugar. L'equip taronja va ficar en prima al seu rival però no va anotar en les següents accions i Howard va augmentar la diferència a 14 punts abans d'un 2+1 de Tobey i un tir lliure de Van Rossom, però Walton i Howard no només defensaven la renda local sinó que l'ampliaven fins al 79-60 a poc més de cinc minuts del final. Un triple i dos tirs lliures de Vives van activar un poc l'ofensiva taronja i Pradilla baix l’anella van portar a Parker a parar el partit amb dotze a baix per a l'equip taronja amb un poc menys de tres minuts per jugar. La pressió taronja i la frescor de Pradilla van permetre a l'equip taronja acostar-se fins als huit punts, però no quedava temps per a completar la remuntada i el partit va acabar amb 90-77.