La dècima seguida en Liga Endesa arriba a la Fonteta davant TD Systems Baskonia (83-61)

24/01/2021

Valencia Basket va pujar a deu la seua ratxa de victòries en la Liga Endesa després d'imposar-se al TD Systems Baskonia per 83-61 en un partit en el qual es va posar per davant amb un parcial de 17-2 en el segon quart i des d'un gran partit en el costat defensiu, no va permetre al quadre baskonista tindre opcions reals d'emportar-se el partit. En un bon esforç coral en el qual van anotar els dotze jugadors en pista, els dobles dígits de Tobey (12-10) i els 14 punts de Kalinic van ser el més destacat a nivell individual.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un mat de Tobey i un tir des de la mitjana distància de Sastre van replicar el triple inicial de Vildoza i a l'encert de Jekiri. Tobey es va carregar amb dos personals i un triple de Polonara va posar el 6-10 després dels primers quatre minuts. L'equip taronja no trobava encert en les següents accions però Dragic només va ampliar la renda a sis abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Kalinic. Dragic es va convertir en el manteniment ofensiu del seu equip en eixos minuts però Van Rossom va convertir des de la mitjana distància per a no deixar que la renda visitant pujara fins a un tir lliure de Fall per al 10-17 al pas pel minut 8. Els tirs oberts del Valencia Basket seguien sense entrar fins que Prepelic va trobar a Dubljevic, que tornava després de set partits d'absència, per a la safata i una estratègia de fons culminada pel capità taronja per a deixar-ho en 14-18 en arribar al final del primer quart.

Un triple de Dragic i un 2+0 de Jekiri van estirar la renda visitant fins al 14-23 abans que San Emeterio, després d'onze fallades, anotara el primer triple taronja i Kalinic trobara a Tobey baix l’anella per al mat. Malgrat la cistella d'Henry, un 2+1 de Prepelic i un triple de Kalinic empataven el partit i un altre triple, obra de Vives, li donava la volta al partit i portaven a Dusko Ivanovic a parar el partit. No obstant això, Kalinic des del tir lliure i Vives en acció personal feien créixer encara més el parcial fins al 17-2 per al 31-25 abans de la cistella de Peters i un mat en transició després de recuperació de Giedraitis que portaven a Jaume Ponsarnau a parar-lo. Vildoza va empatar el partit a 31 amb una acció individual però Van Rossom va trobar a Kalinic baix l’anella i Sastre va traure la falta per a anotar dos des del tir lliure i manar el partit al descans amb 35-31.

Dos tirs lliures de Tobey i un ganxo de Kalinic defensaven l'avantatge local malgrat la cistella de Jekiri i un triple de Polonara. Dos tirs lliures de Kalinic i un mat de Tobey van posar el 43-36 en el que el marcador es va quedar ancora uns minuts. L'equip taronja va pujar el listó defensiu i va tancar el seu cércol en els següents minuts però no trobava encert per a fer créixer la ferida fins a una pilota penjada per Prepelic que Tobey va baixar per al alley-oop que posava nou a dalt a l'equip taronja abans d'una safata de Dragic. Prepelic es va reposar del seu error anterior en la passada amb un triple i una recuperació va acabar amb una safata de San Emeterio per al 50-38. Després del temps mort, Peters i Dubljevic van intercanviar cistelles en la pintura i Prepelic va anotar un altre triple per a fer créixer l'avantatge taronja encara que Vildoza li va replicar amb un altre. Labeyrie va encertar també des de fora, en este cas des de la cantonada, per a deixar el partit en 58-43 amb deu minuts per jugar.

Un ganxo de Dubljevic i una jugada col·lectiva culminada per Pradilla responien al triple de Kurucs. Vives va recuperar la pilota per a córrer i acabar amb safata i un ganxo després d'un ball en la pintura de Pradilla posaven per primera vegada la vintena d'avantatge (66-46) abans d'un triple de Raieste i un palmeig de Diop. Pradilla va tornar a traure petroli en el pal baix per a anotar el ganxo i després d'una recuperació, Tobey es va penjar amb ràbia per a entrar en els últims cinc minuts amb 19 d'avantatge. Un triple de Hermannsson i un 2+1 de Pradilla mantenien estable la renda local i cinc punts seguits (per a fer que anotaren els dotze jugadors en pista) i un taponàs de Marinkovic la feien créixer per a un Valencia Basket que no alçava el peu de l'accelerador defensiu per a acabar emportant-se el partit per 83-61.