Derrota en la pista del Panathinaikos OPAP Athens (91-72)

29/01/2021

Valencia Basket no va poder canviar la seua dinàmica en la Turkish Airlines EuroLeague després de caure derrotat en la pista del Panathinaikos OPAP Athens per 91-72 en un partit en el qual no va poder recuperar-se d'un mal segon quart i inquietar el triomf local malgrat pujar l'agressivitat defensiva en la segona meitat sense trobar encert ofensiu. Prepelic amb 20 punts, Hermannsson amb 13 i Marinkovic amb 11 van ser els millors en anotació.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Dos encerts de Marinkovic i Tobey van igualar les cistelles inicials dels grecs i encara que Panathinaikos va encadenar dos mats, un triple de Marinkovic col·locava el 8-7. Nedovic i White estiraven de nou la renda local però Vanja va tornar a encertar des de lluny. White i Papagiannis per tres vegades consecutives posaven el 20-10 al pas pel minut 7. L'entrada de Hermannsson i Prepelic va omplir d'energia a la defensa taronja i el base islandés amb set punts seguits va tallar el parcial en contra abans d'un mat de Auguste. Un triple de Williams ho deixava en 22-20 al final del primer quart.

Dues cistelles seguides del Panathinaikos van estirar de nou la renda local però Hermannsson va trobar a Dubljevic baix l’anella i després el capità va trobar al base taronja per a la safata que tornava a retallar. Un triple de Nedovic col·locava el 29-24 abans d'una anella passada de Dubljevic i una cistella en acció individual de Hermannsson. Panathinaikos OPAP Athens defensava el seu avantatge des del tir lliure i Auguste l'ampliava amb dues cistelles seguides. Després de l'aturada, un triple i un mat després de robatori de Nedovic posaven el 42-28 abans d'un mat de Tobey però Bentil ampliava el desavantatge a quinze amb un altre triple. Els canvis van millorar la intensitat defensiva i encara que treia personals, l'equip taronja es va deixar alguns tirs lliures per a retallar més i Papapetrou va ficar el triple per a posar 16 a dalt als locals. Dos tirs lliures de Labeyrie manaven el partit al descans amb 48-34.

Un 2+1 de Mitoglou i un ganxo de Papapetrou van fer més gran la ferida taronja fins als 19 de desavantatge abans de tres tirs de Prepelic. Malgrat la cistella de Papapetrou, Klemen continuava ficant des del tir lliure. L'equip taronja no aprofitava les seues opcions per a continuar retallant mentre Nedovic i Kalinic intercanviaven llançaments lliures. Un triple i una cistella després de passada de Hermannsson de Prepelic portaven a Kattash a parar el partit amb 57-45 en arribar a la meitat del segon quart. Pese al 2+0 de Bentil, Kalinic va ficar el triple sobre la botzina de possessió però una cistella de Mack, el tir lliure d'una tècnica a Dubljevic, una cistella de Bentil i dos tirs lliures de White posaven el 66-48. Kalinic va anotar ràpid i encara que va encadenar un parell de bones accions defensives, els tirs no entraven a Nedovic es va anar a la línia del tir lliure mentre Hermannsson havia de deixar el partit lesionat en un dit de la mà esquerra. Un 2+0 de Tobey ho deixava en 68-52 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Marinkovic i una anella passada de Van Rossom trobaven la resposta de l'equip grec per a mantindre estable el seu avantatge i Mitoglou fins i tot l'ampliava després de rebot ofensiu per al 75-57. Un triple de Tobey va ser replicat per l'aparició ofensiva de Bochoridis per a posar la vintena de desavantatge però Prepelic també va anotar des de fora. L'aparició ofensiva de l'escorta eslové va permetre acostar-se a 12, però no hi havia temps per a lluitar pel partit i l’encontre va acabar amb 91-72.